Postoji samo jedno mesto! Konačno otkriveno gde zaista treba da držite čokoladu
I dok neki kažu da je čokoladu najbolje držati u frižideru (kako bi se održala svežina i sprečilo topljenje) mnogi kažu da je sobna temperatura preporučljivija. A šta kažu stručnjaci?
Nikad brže, nikad lakše! Evo kako da očistite jastuke u jednom potezu
Moramo priznati da ne postoji ispravan ili pogrešan način, ali postoji razlika...
Razlike u ukusu i strukturi
Kada čokoladu držite u frižideru, ona se neće otopiti, postaće hrskavija, ali će zbog niske temperature dobiti bele mrljice na površini. U suprotnom, kada stoji na sobnoj temperaturi, za razliku od frižidera, ona će biti mekša pa će samim tim imati kremastiji ukus.
I dok u Australiji proizvođači čokolade dodaju jedan poseban sastojak koji sprečava da se čokolada otopi na visokim temperaturama, u drugim zemljama je nepotreban jer kod nas nikada nisu tolike vrućine.
- To je dokaz da čokoladu treba držati u kuhinjskom ormariću, problem rešen. - zaključila je Anđela Bišop iz "Studija Ten".
Podsetićemo da je holandski ekspert za čokoladu Luk Ove Smit rekao za magazin"Staf" (Stuff) da čokoladu ne treba odlagati u frižider, čak i kada su velike vrućine. Razlog? Zato što ona gubi aromu, odnosno ne oslobađa ukuse.
Najbolje je da je čuvate na "hladnom, tamnom i suvom mestu", a prilikom velikih vrućina je možete nakratko odložiti u frižider.
(Telegraf.rs / Izvor: superzena.b92.net)
Video: Pepeo i garež je sve što je ostalo od dva spaljena automobila na Novom Beogradu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Буцко
Ја је одмах сместим у стомак да не размишљам хоће ли се отопити или покварити
Podelite komentar
Q
U stomaku
Podelite komentar
Dragan
Najbolje mesto je u stomaku.
Podelite komentar