Slatko koje i dijabetičari mogu da jedu: Tajna je samo u jednom sastojku! (RECEPT)
Što se tiče voća, koristite koje god želite, ono koje je trenutno u sezoni, poput šljiva, grožđa, jabuka...
U pripremi slatkog se obično koristi beli šećer, pektin i želatin, a to je sve ono što ga na kraju čini ne tako zdravim. Ipak, postoji "trik" da ga učinite zdravim, a ne može biti jednostavnije - umesto navedenih sastojaka koristite najprirodniji zaslađivač, fruktozu.
Da blistaju kao nove: Najbolji trik kako da očistite beli đon na patikama
Slatko i pekmezi koji se prave sa fruktozom se uopšte ne kvare, pa nema potrebe ni za konzervansima, pa tako dobijate najzdraviji proizvod. Pošto ne treba dodavati želatin, treba voditi računa o količini sastojaka:
Kad pravite slatko, neka razmera voća i fruktoze bude 1:1 (može i manje zaslađivača)
Kada kuvate pekmez, neka razmera voća i fruktoze bude 1:0,5
Ovakvo slatko kuva se na jačoj vatri (biće pene, pa se pripremite). Kuvano slatko se sipa u čiste, sterilisane tegle dok je još vrelo, zatvara poklopcem i odmah okreće naopačke. Držite tako okrenute tegle nekoliko minuta da se stvori vakum jer se tako neće pokvariti.
Što se tiče voća, koristite koje god želite, ono koje je trenutno u sezoni, poput šljiva, grožđa, jabuka... Ako ste na proleće odvojili malo višanja ili tokom leta kupine i maline, iskoristite ih sada za pripremu slatkog u kojem i dijabetičari slobodno mogu da uživaju!
VIDEO: Sumo rvanje, sport koji vodi u bolesti
(Telegragf.rs / Izvor: stil.kurir.rs)
Video: Policija rano jutros upala u kuću hrvatskog ministra zdravlja Vilija Beroša
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.