Slatko koje i dijabetičari mogu da jedu: Tajna je samo u jednom sastojku! (RECEPT)

 ≫ 
  • 0

U pripremi slatkog se obično koristi beli šećer, pektin i želatin, a to je sve ono što ga na kraju čini ne tako zdravim. Ipak, postoji "trik" da ga učinite zdravim, a ne može biti jednostavnije - umesto navedenih sastojaka koristite najprirodniji zaslađivač, fruktozu.

Da blistaju kao nove: Najbolji trik kako da očistite beli đon na patikama

Slatko i pekmezi koji se prave sa fruktozom se uopšte ne kvare, pa nema potrebe ni za konzervansima, pa tako dobijate najzdraviji proizvod. Pošto ne treba dodavati želatin, treba voditi računa o količini sastojaka:

Koristite voće koje god želite, ono koje je trenutno u sezoni, poput šljiva, grožđa, jabuka... Foto: Pixabay.com

Kad pravite slatko, neka razmera voća i fruktoze bude 1:1 (može i manje zaslađivača)

Kada kuvate pekmez, neka razmera voća i fruktoze bude 1:0,5

Ovakvo slatko kuva se na jačoj vatri (biće pene, pa se pripremite). Kuvano slatko se sipa u čiste, sterilisane tegle dok je još vrelo, zatvara poklopcem i odmah okreće naopačke. Držite tako okrenute tegle nekoliko minuta da se stvori vakum  jer se tako neće pokvariti.

Što se tiče voća, koristite koje god želite, ono koje je trenutno u sezoni, poput šljiva, grožđa, jabuka... Ako ste na proleće odvojili malo višanja ili tokom leta kupine i maline, iskoristite ih sada za pripremu slatkog u kojem i dijabetičari slobodno mogu da uživaju!

Kuvano slatko se sipa u čiste tegle, zatvara poklopcem i odmah okreće naopačke Foto: Pixabay.com

VIDEO: Sumo rvanje, sport koji vodi u bolesti

(Telegragf.rs / Izvor: stil.kurir.rs)

Video: Plenković: Zgroženi smo tragedijom u školi u Prečkom, učenici su zbrinuti u bolnicama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA