San svake domaćice: Spremite džem za samo pola sata i to bez šećera i kuvanja (RECEPT)

  • 7

Volite ukus domaćih đakonija, pogotovo kada je reč o džemovima i zimnicama, ali znate da to goji. Istovremeno biste hteli da uživate u očaravajućem ukusu džema, a da on bude zdrav? Nemojte misliti da je to nemoguće, postoji recept za džem bez šećera koji će vas ostaviti bez teksta.

Na njega treba da se ugleda svaki otac: Fotkao je svoju ćerku svake nedelje punih 18 godina, a kraj će vas ostaviti bez teksta (FOTO) (VIDEO)

Na portalu "food52.com" se pojavio ovaj recept za džem, a sada je čitav svet lud za njim. Sezona raznog voća je pred nama, pa uživajte u ovim džemovima i voćnim namazima. Ne zaboravite da ove džemove možete praviti od svog sezonskog voća, a možete ga praviti i zimi.

Foto: Pixabay.com / Recept za džem bez šećera

Sastojci:

1 šolja svežeg voća (bobičastog, od borovnica, malina, kupina, ali mogu i breskve, šljive ili kajsije)

4 kašičice čia semenki (što više dodate, džem će biti gušći)

1 kašika javorovog sirupa

2 kašičice limunovog soka

Malo soli

Foto: Pixabay.com / Ove džemove možete praviti od svog sezonskog voća, a možete ga praviti i zimi

Priprema:

Pomešajte sve sastojke, voće, semenke, javorov sirup i so. Stavite u frižider na najmanje pola sata i sačekajte da se stegne. Kada se stegne, vaš džem je spreman, videćete da ima istu "džemstu" strekturu samo je mnogo zdraviji. Što se tiče čia semenki, počnite sa četiri kašičice, pa kad džem odstoji pola sata u frižideru proverite da li vam se sviđa gustina. Ako hoćete ređi, dodajte još voća, ako hoćete gušći, dodajte još čia semenki.

Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rj38

    24. jun 2018 | 16:21

    Sto manje napravis,pre ces pojesti,to nije za cuvanje!

  • Milka

    24. jun 2018 | 17:46

    Da li voće pre pripreme ispasirati,iseckati...???

  • Irena

    28. jun 2018 | 10:22

    Niste napisali,koliko je trajan taj dzem,pretpostavljam da je samo kratkotrajan,nije za zimnicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA