Tajna najukusnijeg žita za slavu krije se u jeftinom sastojku koji može da se kupi na svakom koraku

 ≫ 
  • 5

Iako se u prvi mah čini da su sva slavska žita identičnog ukusa, ako mu dodate jedan novi sastojak, vaše žito će dobiti potpuniji ukus, a gosti će biti oduševljeni.

Šta se nekad jelo i pilo za Đurđevdan: Zavirite u bogate slavske trpeze i izaberite najboljeg domaćina (FOTO)

Recept za slavsko žito sa orasima već generacijama unazad dokazao se kao najbolje i najukusnije.

Kako piše Balkan bašta, recept za slavsko žito sa orasima ima nekoliko tajni, koje će vam se odati kroz dalji tekst.

- Sastojci za slavsko žito:

- 500 grama pčenice belije

- 400 grama kristalnog šećera

- 400 grama mlevenih oraha

- 2 kesice vanilin šećera

- 1/2 ploda muskatnog oraščića

Ako niste ljubitelj muskantnog oraščića, slobodno ga izostavite.

Priprema:

Foto: Pixabay.com

Pola kilograma pšenice belije prebrati od kamenčića i kukolja, sipati u ekspres lonac i preliti vodom, pa ostaviti da prenoći. Sutradan potopljeno žito isprati u nekoliko voda, da izađe prljavština i dobro skuvati u ekspres loncu.

Kada je pšenica skuvana, pustiti je da se ohladi i dok je još mlaka, procediti je ali je ne ispirati! To je jedna od tajni, pšenični skrob treba da ostane sa žitom. Kada ste procedili žito, još dok je toplo, samleti ga u blenderu, multipraktiku ili na mašini za mlevenje mesa. Ne treba da se suviše sitno melje, bolje je da pšenica bude krupnije mlevena, da ima voluminoznost. To je druga tajna najboljeg recepta za slavsko žito.

Za kraj, ne zaboravite da slavsko žito pre svega ima duhovni značaj, koji se samo može upotpuniti njegovim savršenim ukusom.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Sve stoji, automobili zgužvani: Snimci sa lica mesta nesreće kod Mosta na Adi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    5. maj 2018 | 14:22

    Pa kakva novost ?Slavsko žito se uvek ,tako i pravilo .To sigurno ne znaju oni, koji su do juče bili crveni a danas su “vernici “pa nam daju recept za žito

  • Branka

    5. maj 2018 | 14:38

    Za takvo spremanje zita sam dobila od moje babe pre 20 godina.a recept je najverovatnije turen za novopecene domacice.hahahaha

  • Тодорић

    5. maj 2018 | 21:53

    Све по 500 гр,а не 500,400,400...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA