Evo kako da roštiljate po kiši - i 2 vrste mesa koje tada nikako ne smete da koristite
Ako ste rešili da roštilj spremate na uglju, kiša definitivno može da vam pokvari planove.
Šta vam treba za promajski uranak i koliko to sve košta? (SPISAK I CENOVNIK)
Ipak, verovali ili ne, mnoga hrana je uksunija kada se sprema na visokoj temperaturi - i velikoj vlažnosti.
1. Vlaga će učiniti da sve što spremate ostane softano i ukusno
2. Ako ste odlučili da pokrijete hranu folijom da je zaštitite, ona će se bolje ispeći i tako ćete izbeći opasnost od trovanja
Planiranje
Dakle, ako primetite opasnost od kiše, spremite roštilj da bude vreo - stavite više uglja i drveta i raspalite plamen.
Takođe, moraćete da prilagodite i izbor hrane i zato spremite manje komade mesa.
Vrelina
Kiša će bez sumnje ohladiti roštilj. Zato nije pametno spremati piletinu ili ćuretinu na roštilju jer možda nećete imati dovoljno toplote da ih ispečete kako treba - a samim tim povećavate opasnost od trovanja.
VIDEO: Da li ste znali da od mesa za ćevape možete da napravite UŠTIPKE ZA ROŠTILJ?
(Telegraf.rs)
Video: Postavka o Pokahontas u Smitsonijan Muzeju američkih Indijanaca
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
70odž
Prosvetlite nas
Podelite komentar