Kuvar otkriva: Hamburger i pljeskavica nisu isto - evo u čemu je razlika
Ono što je zanimljivo je da velika većina ljudi ne pravi razliku između pljeskavice i hamburgera – a ona je više nego očigledna.
Šef jednog restorana otkriva šta ćemo dobiti ako u restoranu naručimo hamburger, a šta ako naručimo pljeskavicu.
- Razlika je u tome kako je formirano meso. Druga stvar je kvalitet mesa koji se koristi, kao i način na koji je to meso samleveno. Pljeskavica se melje sitno, dok se meso za hamburger melje krupno, objasnio je kuvar.
![](https://xdn.tf.rs/2017/04/20/profimedia-0003982521-830x0.jpg)
Prilikom pečenja, pljeskavica se formira kao loptica koji se stavlja na roštilj i pritiska. Hamburger se formira tako što se u sredinu ostavi malo vazduha kako bi se on pekao postepeno, a ne odjednom jer bi u suprotnom vazduh ušao u sve te otvore.
- Burger se peče na višoj temperaturi, ali mu treba više da se ispeče zbog količine vlage i masnoće u mesu. Pljeskavica se peče na nižoj teperaturi, ali je brže gotov jer je tanji i strukturno je razdvojen pa ima prostora za strujanje vazduha, dodao je.
Obe vrste su podjednako kvalitetne, piše index.hr, ali je manji prostor za varenje kod pljeskavice nego kod hamburgera.
(Telegraf.rs/M.K.)
Video: Vučić: Referendum i izbore nudim, ali nasiljem ništa nećete dobiti
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Johan
A leskvačka pljieskavica je tajna velikih majstora.
Podelite komentar
Ccc
Nema mane.Moze sve sa zelenom salatom bingo.
Podelite komentar