Evo zašto ne treba da mešate kafu kada joj dodate mleko
Turska, nes ili espreso – spremamo je kako volimo i ispijamo sami u tišini ili sa dragim ljudima uživajući u ukusu kafe i kofeinu koji nas "podiže".
REŠAVAMO ČUVENU MISTERIJU: Kojom stranom kašičice se meša kafa?
Započinjete li i vi dan uz šoljicu kafe? Kako volite da je spremate? Dodajete li joj mleko i šećer? Neki ljudi su došli na ideju da probaju kafu koju nakon sipanja i dodavanja mleka ne mešaju.
- Volim da gledam kako se svetli oblak nakon dodavanja mleka širi kroz crnu tečnost i ne razmišljam o tome koliko sam dana zaredom koristio istu kašičicu bez da sam je prao. Ono što je najvažnije – svaki gutljaj ovakve kafe je drugačiji, napisao je Džoel Kan.
On dodaje da je kafa nekad potpuno crna, nekad je mlečna, a dinamičan ukus koji tako dobija je odličan način da započne dan.
Na taj način, promenom ukusa, ne budite samo vaše čulo ukusa već pokrećete i vaš mozak koji počinje da razmišlja o ukusima koje osećate i da ih klasifikuje, piše lifehacker.com. Tako se brže probudite i sremni ste za dnevne izazove.
(Telegraf.rs/M.K.)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.