Evo zašto morate da prestanete da u sudoperu prosipate vodu u kojoj se kuvala testenina
Pored toga što se brzo sprema, ona je jako ukusna i daje vam mogućnost da je kombinujete sa mnogo drugih sastojaka, a testenina može da bude i slatka i slana.
Ne treba mnogo mudrosti da se ona spremi jer je sve što trebate da uradite da sipate testeninu u vodu koja je provrela i kuvate je onoliko minuta koliko vam je naznačeno na kesi. E sad, problem je u tome što svi pravimo istu grešku kada kuvamo testeninu – vodu u kojoj se testenina kuvala prosipamo u sudoperu!
Prava je šteta što ovo praktično "tečno zlato" bacate u sudoperu kada ga možete iskoristiti na jako dobar način. Tu vodu možete da iskoristite za zgušavanje sosa za testeninu. Stručnjaci za kuvanje kažu da domaćice kod kuće tako uzalud bacaju "tečno zlato", piše Huffington Post.
Testenina je napravljena od brašna i tokom kuvanja ispušta skrob koji je odličan za pravljenje sosa za testeninu. Voda u kojoj se testo kuvalo može da posluži kao emulgator kako bi vaš sos bio gust. Stručnjaci naglašavaju da ova voda može da učini sos manje masnim i da mu svilenkastu strukturu.
Video: Saznajte najlakši način kako da napravite domaću pastu
(Telegraf.rs/M.K.)
Video: Muzej grada Beograda otvorio izložbu o nobelovcu Ivi Andriću u Pekingu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.