Ako želite savršeno da skuvate jaja za Uskrs - potreban vam je ovakav lonac
Jaja su odličan izvor proteina i mogu da se jedu na različite načine u bilo koje doba dana, a mnogima su omiljena kuvana jaja , posebno ona koja se farbaju za Uskrs.
Evo kako da ofarbate jaja na najprirodniji mogući način
Tvrdo kuvana jaja su odlična kao užina, a imaju odličan ukus i kao neki drugi obroci. Kada kuvate jaja potreban vam je sud za kuvanje koji je dovoljno težak da zadržava toplotu, ali ne mnogo težak jer se od prevelike toplote jaja mogu prekuvati. Zbog toga je jako teško izabrati odgovarajući lonac za kuvanje jaja.
Ukoliko koristite lonac sa nelepljivim dnom imajte na umu da se on zagreva podjednako i zbog toga se hrana ne lepi. Premaz za nelepljenje sprečava lepljenje za dno lonca. Ovo nije toliko bitna informacija ukoliko nameravate da u njemu kuvate jaja, ali jeste ako želite da spremate hranu kasnije.
Često mislimo da nam je za kuvanje jaja potreban neki mali lonac, čak najmanji, ali tu gdešimo. Ne treba nam ni veliki lonac, ali najbolje je da uzmete neki srednje veličine. Ukoliko spremate jaja za veliko društvo onda uzmite veliki lonac.
Potreban vam je i stakleni poklopac koji će vam dozvoliti da pogledate kako se jaja kuvaju bez da podižete poklopac i budete izloženi vreloj pari. Bitno je samo da poklopac ima ručku koja se ne greje kako biste mogli bezbedno da podignete poklopac i vidite hranu.
Lonac treba da bude i lak za održavanje i da ima jako kvalitetan premaz jer se neretko dešava da kod nekih lonaca manjeg kvaliteta dođe do podizanja i otpadanja premaza pa oko jaja u vodi plivaju neke čudne mrvice, piše thekitchenprofessor.com. Nerđajući čelik je odličan izbor jer će vam on dugo biti od koristi ukoliko ga pravilno održavate.
VIDE: Kako da izbelite jaje i ukrasite hga specijalnom tehnikom
(Telegraf.rs/M.K.)
Video: Hladni front stigao u Pancevo, jak vetar duva, pocinje kisa
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Јела
Каже се за Васкрс.
Podelite komentar
Milorad .
Jees svaka dobra !
Podelite komentar