Ne bacajte ga: Evo kako da podgrejete krompir, a da bude hrskav i ukusan
Koliko puta vam se desilo da vam ostane malo pomfrita posle ručka, a bude vam žao da ga bacite
Svako ko je probao hladan pomfrit pokajao se što je dozvolio sebi da mu ovakav ukus pokvari ukus pravog pomfrita, ali ponovno podgrevanje može da bude još gore jer se pomfrit tada potpuno osuši i postane tvrd za zube.
Jedan sastojak u Mekdonaldsovom pomfritu može da vam zauvek promeni život
Ipak, postoji način da uspešno podgrejete pomfrit kada se ohladi, a da izbegnete njegovo upropašćavanje. Razlog zašto pomfrit postane tvrd kod ponovnog podgrevanja je taj što se u potpunosti osuši kada ga opet vratite u tiganj ili mikrotalasnu rernu.
Ekspert za hranu, više puta nagrađivana u oblasti spremanja hrane, Magda Ganea otkrila je u čemu je trik.
-Krompir je pun vode koja nestane kada ga podgrejete i na to treba obratiti posebno pažnju. Moguće je opet podgrejati krompir ali samo ako o njemu mislite kao o ponovnom kuvanju. Već spremljeni krompir držite u frižideru tako da nije hermetički zatvoren jer se tako razvijaju bakterije, rekla je ona.
Pre nego podrejete krompir uverite se da je on suv. Najbolji način da ga ugrejete je da ga vratite u dosta vrelog ulja, bilo da koristite fritezu ili dublji tiganj, piše metro.co.uk. Kao test da li je ulje dovoljno vrelo možete u ulje da stavite kockicu hleba koja treba da porumeni u roku od 12 sekundi ukoliko je ulje dovoljno vrelo. U suprotnom, sačekajte još malo da se ulje ugreje.
(Telegraf.rs/M.K.)
Video: Petra je prevremeno rođena beba: Na rođenju imala je svega 680 grama i 33 centimetra
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Marko
To je kancerogeno ako opet podgreva
Podelite komentar
Bob
Ponfrit nije zdrava namirnica i prvi put kada se isprzi zamislite je tek drugi sto posto ndzdravo.
Podelite komentar