Čitav život ga koristite pogrešno! Evo čemu tačno služe dve različite strane na čekiću za meso
Svaki čekić za meso ima bar dve strane, jedna je gusta sa sitnim zubićima, a druga je nešto glatkija sa krupnim valovima. Da li ste se ikada zapitali čemu tačno koja služi?
Tajna zlih pogleda: Urok, magija ili negativna sugestija? Evo šta kaže nauka!
Morate priznati da je priprema mesa jedan od najzabavnijih delova kuvanja, a dobro dođe i da se rešite stresa kada ste besni ili ljuti. Osim što vam pomaže da olakšate svoje raspoloženje, meso koje je lepo pripremljeno čekićem je daleko ukusnije od onog koje to nije. Zato je i bitno da znate za šta se tačno koja strana koristi.
Najlakši način da brzo sakrijete mamurluk sa lica
Verovatno najčeše koristite sitniju stranu, ali ona nije namenjena za baš svu obradu mesa. Zapravo, glatka površina čekića je deo koji bi najčešće trebalo da koristite, jer ona služi da ujednačite površinu piletine, odrezaka i šnicli. Njome takođe treba da ujednačite debljinu mesa da bi se peklo ili pržilo ravnomerno.
Drugi deo čekića koji ima sitne zubiće se koristi da omekša žilave komada mesa. Te sitne čeljisti razbijaju vlakna koje meso čine žilavim, i tako meso čine lakšim i ukusnijim za jelo. Osim toga, meso koje je pripremljeno ovom stranom čekića, brže i bolje prima marinadu, jer ona ovako može lakše da prođe kroz čvrste proteine.
A kako se čisti meso od kostiju pogledajte ovde:
(Telegraf.rs / D.V)
Video: Selaković na otvaranju 5. Rusko-srpskog kulturnog foruma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Sone
Da Sam juce umro, unro bi neuk.
Podelite komentar
Miroslav
Meso nikako nije ukusnije kada se priprema ili obradjuje čekicem jer se unistavaju vlakna mesa. Meso tada gubi strukturu i sočnost!
Podelite komentar
Engi
Ja godinama bio ubedjen da mi sluzi da sredim nokte kad su mi krivi.
Podelite komentar