Ima li razlike između hrvatske i srpske sarme? Ovaj recept kaže da ima i da je tajna u jednom sastojku!
Gotovo da ne postoji osoba u Srbiji koja se ne raduje zimi samo zbog sarmi, međutim, da li se sarme u Srbiji razlikuju od onih u Hrvatskoj? Sudeći po jednoj kuvarici iz Hrvatske, da.
Sarma je samo jedno od brojnih jela koje gotovo svi na Balkanu smatraju za svoje i trude se da im daju svoj pečat kako bi ih izdvojili od mase i učinili posebnim.
Kao što gotovo svi znaju, sarma može da se pravi i od mlevenog junećeg, ali i mlevenog svinjskog mesa.
Postoje i oni koji smatraju da je idealno pomešati junetinu sa svinjetinom jer je ona masnija, a junetina suvlja.
Ipak, čini se da je jedna kuvarica iz Hrvatske u pokušaju da napravi autentičnu sarmu među sastojke dodala i nacionalnost ključnim sastojcima.
Ona nije koristila juneće, svinjsko ili oba, već je u svoju sarmu stavila hrvatsko meso, tačnije - hrvatsku svinjetinu i junetinu.
Da li mislite da je na ovaj način uspela da napravi autentičnu hrvatsku sarmu i kako vi spremate vašu?
(Telegraf.rs)
Video: Konferencija za medije povodom prve ugradnje MitraClip uređaja u Srbiji
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
kg
NIKO NEMA STO SRBIJA IMA.
Podelite komentar
BG sarmas
Kod vas je i sarma opasno oružje za obracun sa komsijama.
Podelite komentar
alfa...!
Nije napisano jeli je makedonski ili kineski pirinač...........
Podelite komentar