Zašto je gotovo nemoguće pojesti krofnu - a da ne oližemo usne?

 ≫ 
  • 0

Jednostavno to je refleks koji je teško kontrolisati, a postoji i naučno objašnjenje za to. Krivac što ne možete ovome da se oduprete je šećer.

Proverite da li ste i vi zavisnik od šećera

Sočna karamel pita sa jabukama i slatkom pavlakom

Ova POPULARNA dijeta će vam pomoći da ŽIVITE DUŽE, ali ćete se i UGOJITI

Naučnici su ukazali da postoji povezanost između osetljivosti usana i slatkog šećera što nas prosto mami da ovo uradimo. Pokušaj da se to ne uradi, pravi je izazov.

Foto: Martin Selva via Foter.com / CC BY-NC-SA

-Kada jedemo krofne, šećer se lepi za naše usne koje su osetljive i mozak sam šalje impuls za ovakvu reakciju. Šećer upija vlagu sa naših usana i prirodna reakcija je da ih jezikon navlažimo. Šećer dovodi do povećanja serotonina, koji je zadužen za osećanje sreće, u našem organizmu. Zato je toliko teško odoleti mu- objašnjavaju stručnjaci.

Kako bi dokazali da je ovo ipak izvodljivo, neki ljudi na društvenim mrežama kače video snimke njihovog učešća u izazovu #DoughnutLickYourLips, ali malo je onih koji mogu u tome da uspeju.

Ipak je najbolji osećaj i gušt jesti krofne posute šećerom i pritom oblizivati usne. To jednostano ide zajedno.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Snežna mećava pogodila zapad Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA