Sve vreme POGREŠNO PRŽITE SLANINU - evo kako da sprečite prskanje masnoće po celoj kuhinji
Slanina se lako sprema i za jako kratko vreme dobijamo savršeno hrskave, slane i ukusne komadiće raja koje ljudi toliko vole da jedu.
Ovo je NAJNEZDRAVIJI način za spremanje jaja
Ove namirnice nikako ne smete da pržite u teflonskom tiganju jer će ga uništiti
Međutim, čini se da je sve vreme pogrešno pržimo.
Zamislite sebe kako stojite za šporetom i pržite slaninu sa jajima kada vas iznenada pogodi masnoća vrela poput lave.
Pravo u lice ili vrat, masnoća iz slanine koja prska poput metaka iz tiganja je nešto što svako od nas pokušava da izbegne-
Na svu sreću, kuvari su pronašli savršeno rešenje koje obezbeđuje savršeno hrskavu slaninu bez prskanja masti.
U pitanju je voda.
Stavite slaninu da se prži i u tiganj dodajte taman toliko vode da prekrije dno. Temperatura bi trebalo da bude srednje-vruća.
Kada sva voda ispari, smanjite toplotu i nastavite da pržite slninu dok ne postane savršeno hrskava.
Na ovaj način sprečavate baražnu paljbu masnoće i dobijate savršeno spremljenu slaninu.
(Telegraf.rs)
Video: Mesečni horoskop za decembar Aleksandre Bjeljac
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
M2
Jos nam samo slanina fali. Ma neka prska do plafona,da se vidi i oseti domacinska kuca.
Podelite komentar
Sara
Pogrešno jer se na taj način slanina dinsta i gubi svu masnoću. Slaninu treba oprati, osušiti i staviti u tiganj bez ulja pa ubrusom uklanjati svu masnoću koju slanina ispusti. To je najbolji način da slanina bude totalno hrskava.
Podelite komentar
Uroš d'dorf
Ta ima i dijetalna slanina,kad je samo malko propržiś na ulju,meteś je u vrući lebac sa mladim sirom i lukom,,umotan u parče šunke!i posle samo jednu čaśu beloga vina jer ono se lepo slaže sa dijetalnom slaninicom!ondak posle malko odremaś.
Podelite komentar