Japanci su upravo učinili sladoled još boljim i rešili veliki letnji problem svih nas
Naučnici u japanskom istraživačkom centru u Kanazavi saopštili su da su pronašli sladoled koji se ne topi i dostupno je za prodaju. Ekstraktu jagode sprečava brzo odvajanje ulja i vode, što omogućava da omiljena letnja poslastica zadrži svoj oblik duže vreme.
Pravi razlog zašto niko na svetu još nije napravio sladoled od grožđa
LIZANJE ILI GRICKANJE: Način na koji jedete sladoled otkriva kakvi ste u krevetu
Stavila je želatin u sladoled od vanile i dobila kugle duginih boja (VIDEO)
"Polifenolna tečnost ima svojstva da otežava odvajanje vode i ulja tako da će sladoled zadržati izvorni oblik duže nego do sad i teško se topi", rekao je pronalazač sladoleda Tomihiša Ota.
アイスは8種類! ALL500円です•:*+:.\( °▽° )/.:+*:•#溶けないアイス #金座和アイス #japan #tokyo #harajuku pic.twitter.com/Kt7qPuf6uh— 金座和アイス原宿店 (@kanazawaice) July 5, 2017
Do ovog otkrića japanski stručnjaci došli su sasvim slučajno. Kompanija je prvobitno testirala polifenolne ekstrakte kako bi pokušala da napravi desert od jagode. Kada su istraživači pitali šefa za pecivo za mišljenje, primetio je da je ekstrakt prouzrokovao da sladoled ostane čvrst i zamrznut.
溶けないアイス? 金粉かけて食べるやつ。 金アレあんねんけど食べてみた アナフィラキシーなったらどーしよ(⊙ө⊙)笑#石川県 #金沢 #ひがし茶屋街 #溶けないアイス #金粉 pic.twitter.com/Wd7ooPeP2e— kuu (@310Kuu) July 9, 2017
Iz ove kompanije tvrde da će sladoled zadržiti svoj oblik i gustinu, iako na njega uperite fen.
Kanazava sladoled prvi put se u prodavnicama pojavio u aprilu u Osaki i Tokiju. Cena poslastice je 500 jena, odnosno 4.5 dolara.
(Telegraf.rs)
Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.