Pravi razlog zašto niko na svetu još nije napravio sladoled od grožđa
Sladoled od grožđa sigurno nije stvar o kojoj redovno razmišljate, ali jedino je sigurno - nigde ga nećete naći ma koliko se trudili.
Jeo je sladoled, pio alkohol i za 100 dana smršao 15 kilograma (FOTO)
Pomešao je brašno i sladoled, a kada vidite šta je izašlo iz rerne - pravićete to stalno (VIDEO)
Bilo da posetite poslastičarnicu ili dobro opremjenu prodavnicu, tamo nećete naći kremasti sladoled od grožđa, međutim, zašto je to tako?
Odgovor je prost, on ne postoji.
Za to postoji nekoliko razloga.
Prvi, grožđe je prepuno vode koja stvara komadiće leda kada pokušamo da zamrznemo velike količine grožđa kako bi od njega napravili sladoled.
Grožđe je dobro za sorbe, ali je pravi pakao za bilo šta što je kremasto.
Sve ovo ima smisla, ali zbog jedne stvari misterija sladoleda od grožđa postaje još kompleksnija.
Iako je grožđe problematično, trešnje - koje takođe imaju visok procenat vode - se ipak koriste u proizvodnji sladoleda.
Razlog za to je veoma prost.
"Ne radi se samo o tome da je nemoguće napraviti sladoled od grožđa, veći i o činjenici da ljudi ne žele sladoled od grožđa", objašnjava predstavnik čuvene kompanije za proizvodnju sladoleda Ben Jerry's.
Po njegovim rečima, zbog toga što nikada nije masovno proizvođen, ljudi nemaju osećaj želje za sladoledom od grožđa.
Zbog svega ovoga, čini se da nikada nećemo saznati kakav bi ukus imao sladoled od grožđa.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.