KONOPLJIN PROTEIN: Poboljšava rad srca i krvnih sudova, podiže imunitet i pomaže pri mršavljenju
Svako ko se zainteresovao za zdravu ishranu, posle kratkog vremena postao je svestan koliko različitih sastojaka postoji i koliko namirnica treba konzumirati da bismo zadovoljili sve potrebe organizma. Minerali, vitamini, proteini, esencijalne masne kiseline - kad bi samo postojala namirnica koja sadrži sve što je potrebno pa da ne razmišljamo mnogo. E pa, i to postoji, a ta namirnica je - konopljin protein.
ULJE CRNOG KIMA: Biljka koja "leči sve osim smrti"!
Budući da je toliko kompletan po sastavu, konopljin protein nije samo hranljiv već i lekovit. Odličan je za podizanje imuniteta i opteg zdravlja, koristi se preventivno za mnoge bolesti, a pritom je dijetalna namirnica koja pomaže pri mršavljenju.
Konopljin protein se dobija mlevenjem nakon hladnog ceđenja ulja iz semenki jestive konoplje. Izuzetno je bogat proteinima, vlaknima i esencijalnim Omega 3 i Omega 6 masnim kiselinama. Sadrži protein koji se vrlo lako vari i od značaja je za funkcionisanje imunološkog sistema. Konopljino seme takođe ima najbolji odnos Omega 3 i Omega 6 (1:3) masnih kiselina što je vrlo bitno za dobro funkcionisanje kardiovaskularnog sistema.
Na primer, ako uzmete izvesnu količinu omega 3 masnih kiselina, a u organizmu nema omega 6, onda telo ne može ni omega 3 da upotrebi u nekim procesima. Zato je potrebno unositi obe, a gotovo idealan odnos se nalazi baš u konopljinom proteinu. Svetska zdravstvena organizacija objavila je da je idealan odnos omega 3 i omega 6 u organizmu 4:1.
Visoka nutritivna vrednost ga čini idealnom hranom za sportiste, a i odlična je zamena za proteine iz mesa, što je važno za vegetarijance. Sadržaj vlakana doprinosi normalnom radu creva i smanjuje resorpciju ugljenohidrata i masti iz creva.
Blagotvorno dejstvo konopljinog proteina je mnogostruko:
- stimuliše funkcionisanje imunološkog sistema
- podstiče kardiovaskularni sistem
- doprinosi normalnom radu creva
- smanjuje resorpciju ugljenih hidrata i masti iz creva
Treba naglasiti i to da je konopljin protein postan proizvod i da ne sadrži holesterol, gluten ni kazein.
Način primene: Upotrebljava se kao dodatak sokovima, šejkovima i frapeima. Takođe se može koristiti kao dodatak u pripremi slatkih i slanih kolača, energetskih pločica kao i prilikom pravljenja domaćeg humusa.
Za prevenciju zdravstvenog stanja uzimati 2 kašike konopljinog proteina dnevno, dok sportisti mogu unositi i 3 kašike dnevno.
Ako vam se svideo ovaj članak, lajkujte stranicu “Granum” na Fejsbuku i upoznajte se i s drugim organskim proizvodima koji mogu poboljšati vaše zdravlje.
(Telegraf.rs)
Video: Muzej grada Beograda otvorio izložbu o nobelovcu Ivi Andriću u Pekingu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
VAN
Kad već toliko toga znamo treba narodu napisati cenu konopljinog semena. Za zdravu ishranu potrebno je imati mnogo para.
Podelite komentar
stvarno?
Kao shto su sve vrste jabuka jestive tako si i sve vrste konoplja jestive. Razlika je u kolochini thc-a. Chim vishe to bolje
Podelite komentar
sejo 6565
Fino receno samo jeli to tako
Podelite komentar