"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Anka Ivanović - brza torta sa jagodama (FOTO)
BRZA TORTA SA JAGODAMA
Potrebno je:
- 3 jaja
- 300g šećera
- 1 margarin
- 500g jagoda
- 750g keksa zlatni pek
- 2dcl mleka, ili soka od jagoda ili narandže
- 300g šlaga
- voda
Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!
Priprema:
1. Uvećoj posudi mikserom umutiti jaja i šećer, kada se dobro umuti dodati jedan margarin i mutiti da se masa ujednači.
2. U masu od jaja, margarina i šećera dodati jagode i mutiti da se jagode usitne.
3. 500g keksa staviti u najlonsku vrećicu i dobro usitniti oklagijom i dodati u masu sa jagodama sve dobro sjediniti varjačom i ostaviti 15 min da odstoji.
4. Odstajalu masu još malo umutiti mikserom.
5. 250g keksa umočiti u mleko ili sok i ređati na tacnu.
6. Na poređani keks sipati masu od keksa i jagoda, rasporediti da bude svugde jednako, prekriti alu folijom i staviti na sat vremena u frižider.
7. Uzeti čašu i sipati šlag u čašu koliko ima šlaga toliko dodati vode i umutiti šlag.
8. Ohlađenu tortu premazati šlagom i ukrasiti po želji. Tortu držati u frižideru. PRIJATNO!
(Telegraf.rs)
Video: Mup o službenoj palici
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
liz
Mozda jedobro,ali ja licno izbegavam recepte gde se u fil stavljaju ''ziva''jaja! Iz predostroznosti od salmonele!
Podelite komentar
Anka
Tortu sa živim jajima ne preferiram i ne preporučujem nikom zbog salmonele koja se nalazi u jajima i uništava se kuvanje pa je konzumiranje ovako pripremljenog kolača vrlo opasno
Podelite komentar
Dada
Dajte ljudi,svakakve papazjanije nazivate tortom!
Podelite komentar