Kako da sprečite da vam smrdljiva tečnost iz kese, curi u kantu za đubre (FOTO)
Nema ničeg odvratnijeg nago kad izvadite kesu za đubre iz kante i vidite kako smrdljiva tečnost curi svuda po kuhinji. To se često dešava kad ukućani bace tetrapak od mleka koji nije potpuno prazan ili ostaci hrane počnu da cure u kesu.
Ovaj prizor ne samo što je odvratan i što se pritom šire neprijatni mirisi, već može solidno da vam uprska kuću pa da posle morate da čistite.
Da biste sprečili takvu nezgodu, preduzmite sledeće korake:
1. Prvo pregledajte kesu
Kad stavljate novu kesu u kanto, proverite da li je bušna. Ne treba vam puno vremena za to. Možete, na primer da je naduvate kao balon, stegnete na vrhu i proverite da li negde pušta vazduh.
2. Stavite parče starih novina na dno kante
Ovo je radi bezbednosti, ako ipak kesa procuri, jer će novine apsorbovati tečnost.
3. Postavite kesu u kantu
Kada ovo uradite potrudite se da kesa prione uz dno i zidove kante i na kraju prebacite kesu preko ivica kante da ne bi upala unutra kad bacate smeće.
4. Još malo novina
Na kraju stavite još jedan sloj starih novina na dno sa unutrašnje strane kese.
Pratite Telegraf i preko Vajbera!
(Telegraf.rs / WikiHow)
Video: Podkast "Glasno", EP 4: Gost Nemanja Dević
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Cimanje
Džaba ga bilo ako kupujete one krš kese "Fino" koje se cepaju ako ubacite najobičniju kutiju od sijalice u nju, sa druge strane naš narod nema osnovnu kulturu odlaganja đubreta, većina ljudi koristi kese iz prodavnice, a ne namenske kese sa učkurima.
Podelite komentar
Weselko
Ja licno koristim one iz prodavnice koje dobijem kada kupim nesto, nema se para kad pogledas kupi ovo kupi ono na te sitnice ode gomila para.
Podelite komentar
re: cimanje
To se zove reciklaža, a ne (ne)kultura...
Podelite komentar