Rešite se gorušice očas posla! I to povrćem koje sigurno imate u špajzu (RECEPT)
Protiv gorušice, koja se ispoljava žestokim bolovima u želucu i povremenim kiselim podrigivanjem, imamo na raspolaganju jednostavna sredstva, ako vam kiselina baš ne da mira.
Da li ste znali da u crevima imate čak 15 kg otrova? Evo kako da ih izbacite (RECEPT)
Da se rešite ove neprijatne pojave, pomoći će vam namirnica koju sigurno imate u kuhinji i koristite je svaki dan – krompir.
Narendajte i iscedite presan krompir. Tako isceđen sok razredite s dva do tri puta većom količinom tople vode. Pijte ujutru, na prazan stomak, zatim pre ručka i uveče pre spavanja. Potrebno je da svaki put pripremite sveže isceđen sok. Ne treba konzumirati sok koji je odstojao.
Drugi narodni lek za gorušicu je pepeo. Važno je da pepeo bude čist, od drveta. Uzmite jednu kašičicu takvog pepela i prelijte jednom čašom tople vode, promešajte i popijte sve zajedno.
Ako sve to ne pomogne, probajte s lekovitom glinom za unutrašnju upotrebu koja se može naći u svim apotekama. Kašičicu gline ostavite da odstoji u čaši vode preko noći, a ujutru popijte samo vodu bez gline koja je pala na dno čaše. Za prvu pomoć, ako imate jaku gorušicu, prelijte kašičicu gline toplom vodom, promešajte i popijte sve zajedno.
Ako ništa od ovoga ne pomaže, verovatno se iza toga krije neko teže oboljenje pa je najbolje da se obratite lekaru specijalisti.
(Telegraf.rs)
Video: Srbijavoz preporučuje putnicima da karte kupuju putem mobilne aplikacije
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
MarinaC
Meni pomaze kasicica sode bikarbone sa 2 dcl obicne cesmovace, brzo deluje
Podelite komentar
Goca
Ako nista od ovoga ne pomogne, probajte da u svoj stomak ne trpate sva ona g...koja su lepo upakovana ii preukusna. Izbacite zauvek przeno i pohovano na ulju i svakodnevno kozumiranje mleka i mesa. Probajte 2-3 sedmice veganstvo, pa ce vam biti jasno u cemu je problem. Srecno!
Podelite komentar
Маре
Гоцо, да пробамо веганство, где је и воће и поврће прскано свим и свачим, ко зна колико ту тек отрова има, нека хвала. Чињеница је да свака храна све више губи на квалитету, једини изузетак су они који и сами гаје своје воће, поврће, место. итд.
Podelite komentar