Da li se omiljenoj plavuši na svetu bliži kraj? Proizvođač Barbike ukida 2.200 radnih mesta i prodaje fabrike

 
  • 0

Poslovni rezultati Matela u drugom tromesečju razočarali su ulagače jer je prodaja pala, s obzirom da kompanija nije imala nove proizvode povezane ni sa jednim uspešnim filmom, zbog čega je prodaja igračka od franšiza pala za 23 posto

Cena deonica Matela, kompanije koja proizvodi planetarno poznate lutke Barbi, pala je u četvrtak više od osam odsto, nakon što je taj proizvođač igračaka objavio slabije poslovne rezultate nego što se očekivalo i najavio ukidanje 2.200 radnih mesta, kao i prodaju nekih fabrika.

Matel je najavio ukidanje 22 odsto ukupno zaposlenih u toj kompaniji u svetu u neproizvodnom sektoru, uglavnom u administraciji i podršci. Najavio je i prodaju fabrika u Meksiku u sklopu programa ušteda.

>>> Barbika dobila novo zanimanje i mnoge će iznenaditi koje (FOTO) (VIDEO)

Matel je najavio ukidanje 22 odsto ukupno zaposlenih u toj kompaniji - Foto: Barbie

Poslovni rezultati Matela u drugom tromesečju razočarali su ulagače jer je prodaja pala, s obzirom da kompanija nije imala nove proizvode povezane ni sa jednim uspešnim filmom, zbog čega je prodaja igračka od franšiza pala za 23 posto.

Rezultati su takođe bili pogođeni i zbog likvidacije "Toys 'R' Us", velikog trgovca igračkama.

- Mi smo na prekretnici kako smo i očekivali, imali smo izazovno drugo tromesečje podstaknuto prvenstveno likvidacijom "Toys 'R' Us" - rekao je Inon Krajz, predsednik i izvršni direktor Matela.

Najavio je prodaju fabrika u Meksiku u sklopu programa ušteda - Foto: Barbie

- U isto vreme, imali smo snažan rezultat od strane Barbie, a napravili smo i značajan napredak u našem programu strukturnog pojednostavljenja poslovanja kako bi vratili profitabilnost i poboljšali produktivnost u kratkom roku - poručio je Krajz.

Ukupna prodaja Matela pala je u drugom tromesečju za 13,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 840,7 miliona dolara, što je manje od očekivanja analitičara, pa je cena deonica oštro pala.

Neto gubitak kompanije u tom tromesečju porastao je na 240,9 miliona dolara, s 56,1 milion dolara u istom razdoblju prethodne godine.

VIDEO: Beba vampir... dobro u pitanju je lutka!

(Telegraf.rs/Hina)

Video: Jeziva scena na auto-putu: Žena iskočila iz taksija u pokretu, jer se vozač onesvestio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA