Abramovič se seli u Tel Aviv: Postoji razlog zbog čega je milijarder odlučio da uzme baš izraelsko državljanstvo (VIDEO)

 
  • 0

Abramovič se u Rusiji smatra 11. po redu najbogatijim Rusom, a prema magazinu Forbs njegovo bogatstvo procenjuje se na 10,8 milijardi dolara

Ruski tajkun i vlasnik Čelsija Roman Abramovič (51) uzeo je danas izraelsko državljanstvo i preseliće se u Tel Aviv, objavili su izraelski mediji.

Portal "Ynet", koji pripada listu sa najvećim tiražom "Jedit Aharonot", navodi da je Abramovič u Tel Avivu i da je dobio dokumenta kojima se "potvrđuje njegov status kao građanina Izraela", preneo je Rojters.

>>> Roman Abramovič emigrirao u Izrael zbog problema sa britanskom vizom: Kupiće kuću u Tel Avivu i tražiće njihovo državljanstvo

Roman Abramovič (51) uzeo je izraelsko državljanstvo i preseliće se u Tel Aviv - Foto: Tanjug/AP

Zvanične potvrde ove informacije zasad nema, a ni portparol Abramoviča nije želeo da je komentariše.

Nedavno su izraelski mediji objavili da se Abramovič odlučio da uzme izraelsko državljanstvo pošto mu je istekla poslovna viza u Britaniji.

Tada se pisalo da će Abramovič kupiti kuću u Tel Avivu.

Abramovič se u Rusiji smatra 11. po redu najbogatijim Rusom - Foto: AP/Tanjug

Abramovič se u Rusiji smatra 11. po redu najbogatijim Rusom, a prema magazinu Forbs njegovo bogatstvo procenjuje se na 10,8 milijardi dolara.

Čest je posetilac Izraela i ima filantropski odnos prema toj državi, kao i prema jevrejskim zajednicama u Rusiji.

On je dobio specijalnu nagradu Federacije jevrejskih zajednica Rusije zbog toga što je dao poklonio više od 500 miliona dolara u poslednjih 20 godina za potrebe Jevreja u Izraelu i Rusiji.

Njemu je nedavno istekla britanska viza, a britanski mediji su pisali da ona nije obnovljena zbog veza Abramoviča i ruskog predsednika Vladimira Putina.

Tim povodom oglasio se i portparol ruskog predsedništva Dmitrij Peskov rekavši da problem s britanskom vizom Abramoviča nije u nadležnosti Kremlja.

- Ruski milijarder Roman Abramovič ima svako pravo da uzme izraelsko državljanstvo - saopštio je danas Kremlj i dodao da njegova odluka da uzme drugi pasoš nije bitna stvar.

- Kremlj nema mišljenje o tome. Preduzetnik je primio izraelsko državljanstvo. Pa šta. To je njegovo pravo - izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi Rojters.

VIDEO: Egzircir ruske garde pred Putinom, Vučićem i Netanjahuom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA