Ovo je lice pomahnitalog ubice, koji je izvršio masakr i bio opčinjen oružjem: Njegovi postovi i fotografije na internetu izazivaju jezu (FOTO) (VIDEO)

 
  • 3

Nakon izbacivanja iz ove škole, Kruz se upisao u drugu srednju školu, a izdržavao se radeći kao blagajnik u jednoj prodavnici, kojoj kažu da je bio uzoran radnik.

Devetnaestogodišnji Nikolas Kruz, koji je juče ubio 17 i ranio više osoba u srednjoj školi u Parklendu, nedaleko od Majamija, bivši je učenik srednje škole u kojoj je počinio zločin.

Učenici su čuli alarm, mislili su da je vežba, izašli su u hodnik, a tamo ih je čekao napadač sa puškom: Amerika u šoku nakon pokolja u školi (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/John McCall/South Florida Sun-Sentinel

On je prošle godine izbačen iz te iste škole zbog problematičnog ponašanja i "potencijalne opasnosti" koju je predstavljao svojim bivšim kolegama, prenosi Hina.

Kako navodi AP, iz škole je izbačen nakon tuče sa momkom svoje bivše devojke, prema kojoj je takođe bio nasilan.

Jedan od čuvara u školi, rekao je za Njujork Tajms da je Kruz bio opsednut jednom devojkom, do te mere da ju je uhodio.

Foto: Tanjug/AP

Kruz je u ubilački pohod krenuo naoružan poluautomatskom puškom AR-15, koju nije teško nabaviti bilo gde u Americi, a moguće je da je nosio i još neki komad oružja. Takođe, spominje se da je sa sobom nosio improvizovane dimne bombe i da je na glavi imao gas-masku.

Kako se navodi, on je odmah po ulasku u školu aktivirao protivpožarni alarm nakon čega su svi počeli da izalaze u hodnike i tako mu postali lake mete. Iz škole je navodno izašao skrivajući se među drugim učenicima dok su ih evakuisali.

Pojedini učenici mislili su da je alarm u školi aktiviran zbog još jedne vežbe evakuacije u slučaju požara, pa su zbog toga, kao i uvek u slučaju vežbe, pohrlili u hodnike.

Foto: Facebook

O Kruzu se zna da je rođen septembra 1998. i da je sa starijim bratom Zakarijem neko vreme proveo u hraniteljskoj porodici. Otac porodice kod koje su odrastali umro je pre nekoliko godina, nakon čega su navodno vraćeni majci Lindi, koja je pak navodno preminula prošle godine.

Kako su navele nekadašnje komšije, majka je često zvala policiju jer su obojica bila problematičnog ponašanja, a CNN je naveo da je Kruz bio i pacijent jedne klinike za mentalno zdravlje.

Nakon što je izbačen iz srednje škole u kojoj je juče počinio masakr, Kruz se upisao u drugu srednju školu, a izdržavao se radeći kao blagajnik u jednoj prodavnici, kojoj kažu da je bio uzoran radnik.

Neimenovani izvor iz Pentagona naveo je da je Kruz navodno prošao i vojnu obuku, ali nije naveo detalje. Takođe, isti izvor naveo je da je Kruz, poluautomatsku pušku kojom je izveo masakr, kupio legalno i za nju je imao dozvolu.

Njegova opsednutost oružjem bila je vidljiva i pre izbacivanja iz škole, a da je reč o potencijalno opasnom mladiću moglo se naslutiti iz njegovih brojnih objava na društvenim mrežama, na kojima se fotografisao s raznim komadima oružja gde je komentarisao da je pucanje u mete za njega vid terapije.

Jedan učenik koji je poznavao Kruza, za televizijsku mrežu WSVN-7 rekao je da zna kako je posedovao oružje i da je govorio kako će ga i upotrebiti.

- Pucao je jednom prilikom iz puške, izgledao je kao opijen.

- Svi su se u školi šalili da će, ako ikada dođe do ovakve situacije kod nas, Kruz biti taj koji će pucati. Mnogi su to govorili. Na kraju, svi su to i predvideli - rekao je drugi učenik čiji identitet nije otkriven, ističući da je Kruz dobro poznavao teren i sigurnosnu proceduru koja je na snazi u školi u slučaju pucnjave.

Nekadašnji školski drug ubice, Nikolas Kok, rekao je da je Kruz bio "samotnjak" koji se nakon majčine smrti se preselio na sever države.

Kruz je uhapšen sat-dva nakon masakra i trebalo bi sutra da se pojavi pred sudom.

Pogledajte video pucanjave:

(Telegraf.rs/M.I.)

Daljinac

Video: Srpski spasioci krenuli u pomoć u BiH

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ajao

    15. februar 2018 | 11:19

    malo nam je nasih debila treba da gledamo i tudje

  • Вељко

    15. februar 2018 | 12:11

    То се зове научени образац понашања. Дечко живи и одраста у средини која тако "решава" своје проблеме од нивоа улице, породице до Државе и он прихвата то као нешто како се треба понашати у сличним условима. Нека ми неко наведе и једну политичку кризу у коју су САД решиле мирним путем, без примене силе оружија!? Молим? СТРАШНО!!!

  • kaurin

    15. februar 2018 | 15:24

    Koji ce njima al kaida ,isis kad oni imaju svoje poremecenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA