Kim Džong Un slučajno raketom pogodio SVOJ grad u kom živi 200.000 ljudi?! (FOTO)

 
  • 7

Raketa je pala ubrzo nakon lansiranja, a navodno je uništila poljoprivredna zemljišta i neka industrijska postrojenja

Severna Koreja je slučajno pogodila svoj grad projektilom, prilikom lansiranje jedne od svojih raketaTo su najnovije tvrdnje koje su preneli gotovo svi svetski mediji.

Kim Džong Un je čestitao Novu godinu stravičnom izjavom: Od nje se trese ceo svet

Satelitski snimci pokazuju navodnu štetu koja je nastala nakon neuspelog raketnog testa. Naime, raketa je pogodila grad Tokchom, gde živi oko 200.000 ljudi, tvrde zvaničnici vlade SAD.

Raketa srednjeg domita Hwasong KN-17 ispaljena je iz Pukčanga u provinciji Južni Pjongan. Ona je udaljena oko 64 km od prestonice Severne Koreje, a sve se navodno odigralo 28. aprila prošle godine.

Međutim, raketa je pala ubrzo nakon lansiranja, a navodno je uništila poljoprivredna zemljišta i neka industrijska postrojenja.

Neimenovani izvor je rekao da je raketa pala, a satelitski snimci koji su snimljeni 18. maja, pokazuju da na tom mestu postoje značajna oštećanja, prenosi Dejli Mejl.

Foto: Google Maps

Zvaničnik, koji je navodno upoznat sa programom za naoružanje Severne Koreje, kaže da je raketa letela jedan minut pre nego što se motor pokvario, a onda se srušila posle 40 pređenih kilometara.

Da se kojim slučajem ovo nije dogodilo, raketa je mogla da padne u severnim delovima Japanskog mora. Nisu prijavljeni nikakvi smrtni slučajevi, ali postoje oštećenja u blizni naseljenog područja.

U novembru, Severna Koreja je ispalila svoju najmoćniju raketu, za koju tvrde da je sposobna da pogodi bilo koju metu na Zemlji.

Foto: Google Maps

Kim Džong Un je bio na mestu lansiranja i prošetao je platformom pre nego što je raketa ispaljena. Letala je oko 50 minuta, pre nego što je dostigla odgovarajuću visinu i na kraju pala u Japansko more.

Severna Koreja je juče ponovo otvorila pregovore sa Južnom Korejom koji su duže vreme bili obustavljeni. To se dogodilo samo nekoliko sati nakon što je američki predsednik Donald Tramp rekao na Tviteru da ima veće nuklearno dugme od Kim Džong Una.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA