Banda iz Srbije krala luksuzne džipove na Halkidikiju: Proverenim trikom ojadili nekoliko imućnih turista

 
  • 12

Srpska banda je, predpostavlja televizija Kanal 5, ojadila i imućnog Makedonca koji je bio na odmoru na prvom kraku Halkidikija

Grčka policija je uhapsila troje Srba koji su krali skupe džipove u širem regionu oblasti Kasandra na prvom kraku Halkidikija, javila je skopska televizija Kanal 5.

Evo šta tačno smete da radite - a šta nikako na plaži u Grčkoj

Pre nego što su pali u ruke grčkoj policiji, Srbi su, koristeći pogodan alat i elektronske uređaje, uspeli da ukradu četiri skupocena automobila, kojima su potom menjali podatke i iznosili ih iz Grčke.

Srpska banda je, pretpostavlja televizija Kanal 5, ojadila i imućnog Makedonca koji je bio na odmoru na prvom kraku.

On je 2. avgusta grčkoj policiji prijavio da mu je iz mesta Afitos ukraden džip.

U ruke grčkim policajcima prvo je pao 33-godišnji Srbin i 24-godišnja Srpkinja, a kasnije je identifikovan i njihov 31-godišnji saradnik, takođe srpski državljanin.

Njihova imena nisu saopštena, ali je rečeno da su učestvovali u šest krađa u širem regionu oblasti Kasandra na prvom kraku Halkidikija, odakle su, u periodu od 13. jula do 6. avgusta, ukrali četiri džipa.

Foto: Milena Đorđević

- Istragom je utvrđeno da su osobe formirale kriminalnu grupu. Njome je rukovodio uhapšeni 33-godišnjak, koji je sa drugim učesnicima, svaki put u različitom sastavu, pronalazio i lomeći stakla, krao luksuzna vozila – džipove sa stranim registarskim tablicama.

Tokom krađe koristili su uređaj koji je blokirao elektronski sistem, a ukradena vozila su nosili gde su privremeno bili smešteni u regionu Halkidikija i pokrivali ih ceradom da ne bi mogla biti pronađena.

Zatim su menjali podatke na registarskim tablicama i iznosili ih iz zemlje, saopštila je grčka policija, prenosi televizija Kanal 5.

Policijska istraga se nastavlja kako bi se utvrdila umešanost Srba i u druga slična krivična dela.

(D.J.)

Video: Naoružanog čoveka koji im je pretio izvlačio iz plamena da ga spasi: Nikola iz Čačka je pravi heroj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana sch

    11. avgust 2017 | 20:29

    Mnogo lepa vest bas dobra za usi i dusu.. Ima li jos nesto ove godine ?Jos da nam Grci zabrane dolasak ..Mnogo lepo..Em gube turiste ..em smo mi na crnoj listi. Da li smo mi normalni.Grci u zivotu nikad nikog nisu prevarili niti nesto tude uzeli.. Taj narod je ponosan i dusevan da ti nebih grosu jednu uzeli .A mi smo ti koji dodemo da im ugled kvarimo..E videt cemo da li ce moci..E nece sigurno..

  • Aleks

    11. avgust 2017 | 20:56

    Opet Srbi sramote Srbiju??? Samo hapsiti i po deset godina na robiju u grčke srednjivekovne zatvore! Ko zna možda su familija od onih kriminalaca sa Zakintosa!?

  • Buki

    11. avgust 2017 | 20:33

    Ne verujem da imucni idu na Hakidik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA