CIMKA, nova "dečja igra" u Srbiji, u njoj stradaju najslabiji: Opkole jednog osnovca, ako načini jedan mali pogrešan korak, počinje užas (FOTO)

 
 ≫ 
  • 11

Došao je sa rođendana sa masnicama na rukama..

Vršnjačko nasilje u zemunskoj školi prošle nedelje je podiglo celu javnost na noge, a sada su svi zgroženi igrom koja je postala popularna među školarcima i zove se "cimka" u kojoj uglavnom nastrada najslabiji.

Marku je sedmi razred počeo tako što niko nije želeo da sedi s njim u klupi jer je siromašan: Svakodnevno trpi nasilje i dirljivo opisuje šta radi dok ga zlostavljaju

Kako je na društvenim mrežama objavila Dragana Janković, mama pokojnog Alekse, jedan dečak iz Niša je postao žrtva ove strašne igre, pa se kući vratio sa ogromnim masnicama po rukama.

Kada je majka videla kako joj dete izgleda slikala je i poslala fotografije Dragani jer je smatrala da ona ima veliki uticaj na javnost.

- "CIMKA"- nova igra naših osnovaca. Dečak osnovne škole u Nišu prisustvovao je rođendanu svom drugu iz razreda. Proslava je bila organizovana u igraonici. Sa rođendana se vratio sa povredama, požalio mami jer je i sam žrtva vršnjačkog nasilja u školi. Način igre "CIMKA"- dete stoji u položaj strogog mirovanja, oko njega je čitava grupa učesnika.

Na cimanje tela i to vrlo malog, dobija neverovatno jake udarce po čitavom telu. U želji da apelujemo na roditelje i prosvetne radnike mama je prosledila i dala saglasnost za objavu teksta i fotografija. Razgovarajte sa decom , jer igra sa ciljem povređivanja drugog nije igra -  napisala je Dragana na Fejsbuku uz fotografiju deteta u modricama.

(Telegraf.rs)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tea

    1. oktobar 2018 | 12:03

    Slicna situacija je bila u jednoj skoli u Batajnici gde je decak vezan za kos i sutiran pa je direktorka za medije rekla da je to decija igra koja se zove ''zavezi me sam cu da se oslobodim''I ostali nastavnici su se pridruzili istoj i ubedili i dete i roditelje i javnost da je to bilo dobrovoljna igra!Samo se pitam kuda sve ovo vodi i zasto se bilo kakav incident gura pod tepih ?

  • Ja

    1. oktobar 2018 | 12:30

    Danasnjoj deci je suvuse dosadno, jer imaju sve. Vise ne znaju sta ce od besa,

  • Станисава

    1. oktobar 2018 | 12:28

    Времене да насилници иду да беру кукуруз.... И на тај начин избаце вишак енергије... Силно, бесно, сито и заштићено

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA