Milanova gozba pod vedrim nebom i Leo usred pustinje u blatu: Praznične slike srpskih kamiondžija ostavljaju bez daha (FOTO)

 ≫ 
  • 19

Međunarodni dan vozača obeležava se 15. januara, pa ako nijedan drugi praznik ne provode u svom domu, svi vozači ovaj praznik ispoštuju kako dolikuje - provedu ga u kamionu. Telegraf često piše o životu kamiondžija koji je više nego težak i rizičan, ali svaki put nas fascinira njihova snalažljivost u svakoj prilici, domišljatost i nadasve vedar duh.

Jovanka je majka hrabrost za volanom: Ima 4 dece, vozi kamion po Evropi, a sada je jednim statusom svima zapušila usta! (FOTO)

Na Fejsbuk stranici Vozači kamiona Milan je obajvio fotografije kako sprema ručak pod vedrim nebom zajedno sa kolegama Nikolom i Milošem. Na improvizaciji kuhinje i prazničnom meniju mogu da im pozavide i najbolje domaćice, pa čak i restorani!

Foto: Printskrin/Facebook

Od paleta su složili kuhinju, uz koju imaju svu prateću opremu. Dok je ručak bio u pripremi, mezili su čvarke, kobasice, suvo meso... Iako bi uz sve ovo mnogo bolje "leglo" pivo, ipak služba ne dopušta, pa su bogat obrok zalivali sokom.

Foto: Printskrin/Facebook

Sigurno da nije svaki dan ovakav, ali kad vozači reše da spremaju ručak onda je to prava gozba. Tri-četiri vrste mesa, kiseli kupus, sa svim mogućim začinima, prosto da se zapitamo gde slože ovu pokretnu kuhinju. Šta reći - do svaka čast!

Foto: Printskrin/Facebook

Nakon ovih fantastičnih fotgrafija, jedino je šteta što Milan i prijatelji nisu objavili da vidimo kako izgleda gotovo jelo, ali nakon ovakvih priprema bez sumnje je to bila vrhunski spremljena klopa.

Foto: Facebook

Ali da svima nije ovako govore i fotografije koje je objavio Leonardo Banjac iz Australije. Dok su se kolege gostile, on je na drugom kraju sveta pokušavao da se iščupa iz blata.

Foto: Printskrin/Facebook

Nakon ovih fotografija biće vam jasno što se kaže da je posao vozača, hleb sa sedam kora! Kako Leonardo vozi u australijskim pustinjama, kada ostane u kvaru bukvalno je prepušten sam sebi, u nadi da će možda naići neko dobre volje da pomogne.

- Posle kažu da idemo u Australiju da vozimo, dobra lova može da se uzme! Sunce ti žarko, pa ovi ljudi treba da imaju 1.000 dolara na dan! Svaka čast, mi ovde zovemo da nam gumu zamene teško nam, a vidi šta tamo vozač radi - napisao je Branko, šokiran sa kakvim preprekama na putu se susreće Leonardo.

Foto: Printskrin/Facebook

Leonardo je ovaj put imao sreće, ubrzo su naišli farmeri, kako on kaže kauboji, koji su ga sa džipovima izvukli pa je mogao da nastavi dalje.

Foto: Printskrin/Facebook

- Kolege sve je dobro prošlo, samo pozitivno razmišljati, nakon dva sata sam nastavio put - obavestio je Leo kolege koje su mu slale poruke podrške na Fejsbuku.

Ovo je samo još jedan dokaz da za vozače ne postoje prepreke, srećan vam dan vozača i čisti putevi!

Daljinac

(J.J.K./j.kulas@telegraf.rs)

Video: Postavka o Pokahontas u Smitsonijan Muzeju američkih Indijanaca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Picvajz

    15. januar 2018 | 13:57

    Ma sve to lepo,tralala,nego ajde malo istraživačkog novinarstva,na koliko su ti ljudi prijavljeni,ko da su čistačice ili portiri,dal imaju beneficiran radni staž,koliko "gazde" zarađuju i koliko "bace" vozačima.Ali avaj tu je već "tvrd" teren.Srećan praznik kolegama.

  • Јасмина

    15. januar 2018 | 12:54

    Сналажљиви и способни људи..

  • Nenad

    15. januar 2018 | 14:03

    Sve je to lakše od toga kada se zaglavite negde u rusiji usred nedođije na minus 30-40 ispod nule pa gorivo smrzne ili vazduh itd.znatw li vi kakve su to muke ?ako brto ne rešiš problem ti si jednostavno mrtav čovek.zaro mora da se znapred sve planira i razmišlja ali ima lepih trenutaka.zavi si ko šta hoće i da to što hoće da se potrudi oko toga.ništa ne treba prepustati slučaju.a što se tiče jela vozača malo u restoran malo spremiš jer nema svuda restorana kad god si gladan.ima frižideri ima prepravljeni paletari za hranu i tu se čuva hrana da ne kažem za crne dane.sve u svemu nije lak posao kamiondzije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA