Lopovi pljačkaju po srpskim prugama: Naoružani upadnu u železničku stanicu i ukradu litre goriva!

 
  • 2

U stanici Lazarevac, preteći oružjem radnicima obezbeđenja, grupa kriminalaca je ukrala još 330 litara goriva

Na železničkoj deonici Resnik - Valjevo, gde je kompanija "RŽD Internešnl" pristupila završnoj fazi radova, desilo se nekoliko velikih krađa i to može dovesti do probijanja rokova, saopšteno je danas iz "RŽD Internešnel".

Srpkinja (24) na poternici zbog 250 evra: Opljačkala crkvu, tražili je pune dve godine. A onda im je sama došla "na noge"!

Između stanica Lazarevac i Vreoci, u noći na 28. oktobar, podizvođačkoj kompaniji "ATM" ukradeno je 1.000 kg voznog voda, a istovremeno, kompaniji "RŽD Internešnl" je ukradeno 280 litara dizel goriva.

Sledeće noći, u stanici Lazarevac, preteći oružjem radnicima obezbeđenja, grupa kriminalaca je ukrala još 330 litara goriva.

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

- Razmere tih događaja ugrozile su rokove za izvođenje radova na važnoj ekonomskoj arteriji, pruzi Beograd - Bar - i mogu da dovedu do kršenja tih rokova, s obzirom na to da nije uvek moguće da se brzo nađu i nabave materijali, koji su ukradeni u tolikoj meri - stoji u saopštenju.

To nije prvi slučaj krađe na gradilištima "RŽD Internešnal-a", jer je krađa kablova 2015. godine ugrozila bezbednost saobraćaja vozova na deonici Beograd - Pančevo.

U "RŽD Internešnl" nadaju se da će počinioci tih prekršaja biti uskoro pronađeni, i da će svi radovi uspeti da se završe u ugovornim rokovima.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Uručenje nagrade "Krisatalna koala" Radošu Bajiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milk

    30. oktobar 2017 | 13:46

    Radnik obezbedjenja je samo pokrice da se naplati osiguranje, a zakon je takav da lopovu nesmes nista, a i ti ljudi rade za minimalac i nisu blesavi da se izlazu pred kriminalce

  • Kiki

    30. oktobar 2017 | 16:09

    Kradju kablova i trafo stanica treba tretirati kao terorizam, jer se ugrazavaju zivoti. Pa kad zbog par kila bakra leze 40 godina nece im tako nesto padati na pamet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA