Američki magazin pisao o ljutoj srpskoj kapljici: Tri reči bile su dovoljne da objasne sve!
Dat je osvrt na istorijat rakije, poreklo naziva kao i njenu upotrebu kroz vekove
Američki magazin "Wine Enthusiast" objavio je članak o rakiji, u kojem je ona opisana kao važan segment kulturnog nasleđa i "esencija srpskog bića".
Kako će Srbi bez rakije? Mraz urnisao šljivu, meštani Blaca očajni
Kako je saopštila Turistička organizacija Beograda (TOB), novinarka Kristin Vuković u svom članku, rakiju opisuje stihovima Mome Kapora.
- U rakiji je esencija srpskog bića, najpre radost, zatim svečanost ukusa, zatim bes, samilost, osećanje da je svet dobar i da su svi koji piju prijatelji - poručila je citirajući srpskog pesnika.
Ona je dala osvrt na istorijat rakije, poreklo naziva kao i njenu upotrebu kroz vekove.
Kroz degustaciju rakije u nekoliko beogradskih restorana, ona je opisala način pravljenja rakije od različitih vrsta voća, kao i njeno kombinovanje sa hranom.
Novinarki Vuković, domaćin je u Beogradu bila TOB, a direktor te organizacije Miodrag Popović kaže kako ljudi u Srbiji tretiraju rakiju kao lek.
On navodi da upotreba rakije u medicinske svrhe datira daleko u prošlost, a da je danas nezaobilazni deo obeležavanja svakog značajnog događaja.
(Telegraf.rs/Tanjug)
Video: Dušku iz sela Metaljka migranti uništili domaćinstvo, meštani potpuno nemoćni i u strahu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Sasa
Kraj ovog meseca, pecem rankovacu. To je sumadinski caj!! Aroma, užitak pravi !! Za zimske dane i slave nema ravne. Probajte.
Podelite komentar