Pometnja na beogradskom groblju: Branku umesto u Valjevu zamalo sahranili na Lešću (FOTO)

 
  • 1

Brankine ćerke, Mirjana i Biljana Bogdanović, kažu da nakon prvog šoka, kada je njihova majka iznenada oko ponoći umrla u svojoj kući, ubrzo usledio drugi, kada su u mrtvačnici ustanovili da kovčega sa telom nema

Sahrana Branke Bogdanović (67) iz Valjeva kasnila je pet sati, jer je kovčeg sa telom pokojnice greškom transportovan u Beograd pišu Večernje novosti.

ZAMENILI TELA DVE ŽENE, PA KREMIRALI POGREŠNU: Detalji užasa koji se desio usred Beograda!

Njene ćerke za propust optužuju nadležne u mrtvačnici valjevske bolnice, iz koje se povodom ovog slučaja zvanično nisu oglašavali.

Nezvanično, u Opštoj bolnici u Valjevu sprovedena je kompletna procedura, ali je sve počelo kada je umesto V. S. iz Beograda njena rodbina, koja je došla po pokojnicu, greškom identifikovala i preuzela Branku Bogdanović.

Brankine ćerke, Mirjana i Biljana Bogdanović, kažu da nakon prvog šoka, kada je njihova majka iznenada oko ponoći umrla u svojoj kući, ubrzo usledio drugi, kada su u mrtvačnici Opšte bolnice u Valjevu ustanovili da kovčega sa telom nema!

- O svemu smo obavestile policiju, dobili smo uveravanja da će slučaj biti ispitan. Lako je moglo da se dogodi da naša majka bude sahranjena u grob žene iz Beograda ili da bude kremirana. Ko zna kakvi bi problemi tek tada nastali, odnosno na koji način bi bio rešen nestanak njenog tela.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Niko iz valjevske bolnice nije našao za shodno da sa nama posle ovog nesvakidašnjeg, grubog propusta, kontaktira i objasni šta se dogodilo. Saznaćemo ko je kriv za ovakvu grešku, jer stres i tugu koju smo doživele, pamtićemo celog života - kažu Brankine ćerke i dodaju da su angažovale advokata.

Vlasnik pogrebne radnje, koga su za sahranu majke angažovale Biljana i Mirjana, saznao je da je kovčeg sa telom Branke Bogdanović nalazi na beogradskom groblju Lešće. Odmah je obavestio porodicu pokojne V. S. iz Beograda, a kada su podigli poklopac, bili su zaprepašćeni, jer je u kovčegu bila nepoznata žena.

- Preuzeo sam sanduk sa telom Branke Bogdanović, sa Lešća ga dovezao na valjevsko groblje, pa je sahranjena sa pet časova zakašnjenja - kaže vlasnik pogrebne radnje u Valjevu i ističke da za 14 godina, koliko se bavi ovim poslom, nije imao slučaj zamene pokojnika.

Policija je slučaj prosledila Višem tužilaštvu na dalje postupanje, kako bi se utvrdilo da li u svemu ima elemenata krivičnog dela.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA