Srpska lista stala uz Đurića: Zabrana ulaska je pokušaj Prištine da izvrši pritisak na Srbe pre nastavka dijaloga u Briselu

 
 ≫ 

Ðurić je saopštenje kosovske policije kratko prokomentarisao: "Žao mi je što albanski narod predstavljaju takvi lažovi i licemeri"

Srpska lista najoštrije osuđuje kršenje sporazuma o posetama zvaničnika i prava na slobodu kretanja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Ðurića, dok saopštenje kosovske policije, koja je demantovala da je Ðuriću onemogućen ulazak na KiM, naziva licemernim.

Đuriću ponovo zabranili ulazak na Kosovo

Srpska lista u saopštenju dostavljenom medijima navodi da je današnja zabrana dolaska visokog zvaničnika Vlade Srbije na KiM pokušaj Prištine da se izvrši pritisak na Srbe pred nastavak dijaloga u Briselu.

- Grdno se vara svako ko misli da će ovakvim potezima privoleti Srbe na pokornost - poručuje Srpska lista.

Pojedini srpski mediji preneli su danas da je Ðuriću bilo onemogućeno da uđe na KiM danas oko 15 sati, te da je vraćen s prelaza Jarinje, dok kosovska policija te napise demantuje i tvrdi da je Ðurić imao dozvolu da uđe, ali se vratio iz "svojih razloga".

Zamenik direktora kosovske policije za severni deo Mitrovice Besim Hoti je izjavio za lajmi.net da je Ðurić imao dozvolu za ulazak na Kosovo, ali da nije ušao, jer je imao "svoje razloge".

Ðurić je saopštenje kosovske policije za Tanjug kratko prokomentarisao: "Žao mi je što albanski narod predstavljaju takvi lažovi i licemeri".

VIDEO: Kako je izgledalo nedavno uhapšenje Marka Ðurića

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dasa

    5. septembar 2018 | 19:44

    Medjunarodna zajednica mora da reaguje.

  • paramonte

    5. septembar 2018 | 20:00

    Srpska lista ce uvek podrzati ljude koji se bore za njihove interese.

  • Igor

    5. septembar 2018 | 19:59

    Albanci cine sve da bi destabilizovali situaciju i sabotirali dijalog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA