Posle spora Makedonije i Grčke na red dolazi Kosovo: Završni deo dijaloga počeće u junu

 
  • 7

Postoji i vremenski okvir, prema kojem bi se proces mogao zaključiti do kraja 2018. godine ili do sredine naredne godine, naveo je Hodžaj

Potpredsednik kosovske vlade Enver Hodžaj izjavio je da će završni deo dijaloga sa Beogradom početi u junu i da se očekuje da će ovaj proces biti završen ove godine.

Šta traži Priština pre formiranja Zajednice srpskih opština: Haradinaj otkrio razlog prekidanja pregovora

Enver Hodžaj je listu Koha ditore rekao da je trenutno prioritet EU spor oko imena između Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije i Grčke i da će, nakon što se taj problem reši, primarna pažnja biti prebačena ka dijalogu Prištine i Beograda.

- Prvi sastanak može da bude održan u junu, a postoje i neki principi na kojima treba postaviti dijalog. Postoji i vremenski okvir, prema kojem bi se proces mogao zaključiti do kraja 2018. godine ili do sredine naredne godine - naveo je Hodžaj.

Enver Hodžaj - Foto: Tanjug/STR

Rekao je da će "međusobno priznavanje biti jedan od kriterijuma za normalizaciju odnosa".

List najavljuje da će kosovska skupština u ponedeljak raspravljati o vladinoj platformi o dijalogu i da će sedecće sedmice Socijaldemokratska partija (PSD), nova stranka u parlamentu, održati okrugli sto političkih partija na temu dijaloga sa Beogradom.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ns72

    1. jun 2018 | 11:45

    Niko, pa ni Vrhovni vodja Vučić ne sme ni po koju cenu predati suverenitet Srbije. Okanite se ispiranja mozga o kompromisima, deobi teritorije i slično. 1941 je bio predat suverenitet Srbije, to narod nije prihvatio. Na referendumu će biti isto. Šta tada uraditi? Prihvatiti činjenicu da Albanci žive na teritoriji Srbije kao u Medvedji i to je to.

  • Ns

    1. jun 2018 | 10:36

    Ja ne bi pregovarao dok ne ispune sve sto se vec dogovorilo i kako se dogovorilo....

  • Lucifer 1.

    1. jun 2018 | 13:56

    Kad se reši konflikt Palestine i Izraela tada će i Srbije i Kosova,ne treba žuriti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA