NOVA PODELA KOD RADULOVIĆA: Dosta je bilo se ogradilo od Stevanovića koji je podržao Vučića

 
  • 32

Poslanik DJB Stevanović izjavio je juče da dijalog Beograda i Prištine nema alternativu

Pokret Dosta je bilo ogradio se od stava svog poslanika Aleksandra Stevanovića, koji je, ocenuju, indirektno podržao politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića na KiM, navodeći da je to lični stav, a ne i stav DJB.

Aleksandar Vučić: Nema garancija da ROSU više neće upadati na sever Kosova

Poslanik DJB Stevanović izjavio je juče da dijalog Beograda i Prištine nema alternativu, da Srbija ne namerava da vodi nikakve sukobe i da su dijalog, principijelnost i jasnoća argumenata koje se iznose u briselskom procesu najjače sredstvo koje ima, kao i da najava predstavnika Srpske liste da će krenuti u jednostrano formiranje ZSO govori o tome da su ljudi zabrinuti i rešeni da se Briselski sporazum do kraja realizuje.

Printskrin: Youtube / Istinomer

DJB u reagovanju na tu izjavu svog poslanika kaže da se od predsedničkih izbora pojavljuju pojedinačna mišljenja da je potrebno promeniti politiku DJB u vezi sa KiM, odnosno EU "koja zarad kratkoročnih interesa zatvara oči pred autokratijom u Srbiji, kao i odnos prema strankama i političkim organizacijama bivše vlasti".

Navode da Briselski dijalog u potpunosti ignoriše ljudska prava nealbanskog stanovništva na KiM, imovinska prava fizičkih i pravnih lica, prava na istinsku autonomiju, pitanja kulturne baštine Srbije i druge civilizacijske vrednosti koje se grubo krše na KiM i da se protive svakoj promeni Ustava koja za cilj ima izbacivanje KiM iz Ustava i otvaranje puta za saglasnost Srbije "na stolicu Kosova u Ujedinjenim Nacijama".

Kažu i da ako Srpska lista nije izašla iz kosovske vlade nakon ubistva Olivera Ivanovića, ne mora ni sada "kobajagi" da okreće leđa svom koalicionom partneru, i to zbog hapšenja Marka Ðurića "koje su očigledno dogovorili i režirali".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Zakucao se u banderu, prednji deo automobila uništen: Saobraćajna nezgoda na Novom Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandra

    29. mart 2018 | 16:48

    Radulovic ce proci kao Jankovic, svi ce ga napustiti.

  • Vesna

    29. mart 2018 | 18:34

    Da su ista valjali i trajli bi na politickoj sceni Srbije. Ovako, ovo je i bilo ocekivano!

  • Goran

    29. mart 2018 | 18:33

    I vreme je bilo da se ukine Dosta je bilo :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA