Vojska Srbije na oprezu; Kosovska policija tvrdi da je došla do novih informacija u vezi ubistva Ivanovića; Telo dovezeno u Beograd (FOTO) (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 4

Iz minuta u minut pratite najnovije vesti u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, lidera GI "SDP"

Porodica i prijatelji Olivera Ivanovića noć su proveli u sedištu stranke koju je Ivanović vodio. Veliki broj poštovalaca od juče pali sveće i odaje poštu ubijenom. Za to vreme kosovska policija, kako kažu, formirala je poseban tim koji će se baviti istragom ubistva. U Prištini najavljuju da će, ako bude potrebno, pozvati i FBI. Predstavnici Srba u pokrajini kažu da je jučerašnje ubistvo u Kosovskoj Mitrovici uznemirilo i uplašilo građane.

ATENTAT NA OLIVERA IVANOVIĆA: Gotovi rezulati obdukcije, telo uneto u prostorije stranke, potresne scene širom Srbije (FOTO) (VIDEO)

20.00 - Potresne scene na Novom groblju: Udovica Olivera Ivanovića stigla u Beograd (FOTO)

Kako se na fotografijama vidi, brat Miroslav i udovica Milena izgledaju ispijeno, a ono što posebno skreću pažnju jesu modri kolutovi oko očiju nesrećne žene.

Foto: Tanjug/FILIP KRAINCANIC

19.20 - NAJNOVIJA VEST: Vučić i Tači razgovarali o ubistvu Olivera Ivanovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom privremenih institucija Prištine Hašimom Tačijem

18.20 - Doneto telo Olivera Ivanovića u Beograd (FOTO)

Kovčeg sa telom ubijenog Olivera Ivanovića dopremljeno je oko 18.15 sati iz Kosovske Mitrovice na beogradsko Novo groblje, gde će sutra biti sahranjen u Aleji velikana.

Foto: Tanjug/Filip Kraincanic

16:33 - Smrt u bastionu balkanske mafije, naslov je teksta u Frankfurter algemajne cajtungu posle ubistva Olivera Ivanovića.

Prema pisanju lista, Ivanović je bio "trn u oku" nacionalističkim albanskim elitama u Prištini, ali nije bio po volji ni srpskim nacionalistima, a imao je neprijatelje i u međunarodnim nadzornim organima na Kosovu.

16:12 - Zapaljeni automobil “opel astra” iz kojeg je, kako se sumnja, izvršen atentat na lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, pripadao Austrijancu srpskog porekla, saznaju "Večernje novosti".

List navodi da je vlasnik vozila bila osoba (70) koja više nije među živima i dodaje da se spekuliše kako su i na koji način ubice došle do tog automobila.

15:23 - Prema rečima ministra Aleksandra Vulina, posle ubistva Olivera Ivanovića, ne može se reći da je stanje mirno i redovno.

- Svi smo na velikom oprezu i danas smo tu da bismo se uverili u stanje i u borbenu gotovost naših jedinica i spremnost da reagujemo na svako ugrožavanje na ovom prostoru. Da se uverimo u našu sposobnost da reagujemo na bilo kakve pojave koje bi mogle značajnije da ugroze bezbednost svih Srba bez obzira gde oni žive - istakao je Vulin u kasarni u Raški.

Foto: mod.gov.rs

15:00 - Kosovska policija saopštila je danas da je došla do nekih novih informacija o ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića, nakon razgovora sa nekoliko svedoka, snimaka sigurnosnih kamera i informacija dobijenih putem zaštićene komunikacije, poverljivih telefonskih razgovora, mejlova i zapisa sa društvenih mreža.

Foto: Tanjug/AP

14:45 - Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej rekao je za Televiziju Hram povodom ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića da je pucanj u njega, zapravo pucanj u Srbe i u Srbiju.

13:58 - Odluka da se Oliver sahrani u Beogradu, doneta je u krugu porodice, kaže za Telegraf.rs, brat ubijenog Ivanovića, Miroslav. Prema njegovim rečima, kompletna njihova porodica će živeti u Beogradu i već živi.

12:30 - Kosovska policija počela je "drugu fazu istrage" o ubistvu Olivera Ivanovića, rekao je danas zamenik direktora kosovske policije za Severnu Mitrovicu Besim Hoti.

On je prištinskim medijima kazao da je istraga ubistva Olivera Ivanovića "ušla u drugu fazu", odnosno da su stručnjaci iz različitih oblasti počeli da analiziraju materijal koji je pronađen na mestu zločina, prenosi RTS.

Foto: Tanjug/AP

12:19 - SRPSKA POLICIJA OBJAVILA SPISE KOJI DOKAZUJU DA ALBANCI LAŽU O ISTRAZI

11:15 - KOVČEG KRENUO IZ KOSOVSKE MITROVICE

Kovčeg sa telom Olivera Ivanovića, koji je juče ubijen u Kosovskoj Mitrovici, krenuo je vozilom za Beograd.

11:10 - OLIVEROVA SESTRA OSTAVILA POTRESAN STATUS

10:52 - KOSOVSKA POLICIJA PREUZELA JE SNIMKE SA SIGURNOSNIH KAMERA

10:01 - ISTRAGA O UBISTVU TREBA DA IDE U DVA PRAVCA

Predsednik će biti sa srpskim narodom, pokazaće da država Srbija u potpunosti stoji iza srpskog naroda na KiM, da ih hrabri, da im garantuje bezbednost koliko Srbija može da uradi, da smiri tenzije koje su narasle - rekao je predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun za RTS i dodao da će boravak predsednika prelomiti situaciju i sprečiti dalje tenzije.

09:56 - SAHRANA U ČETVRTAK, 17. JANUARA NA NOVOM GROBLJU

Danas u 11 časova, Ivanovićevo telo biće prevezeno u Beograd. Oliver Ivanović biće sahranjen sutra (četvrtak) u 12.30 sati  u u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Vladika Teodosije, igumani manastira Banjska i Draganac, Danilo i Ilarion, kao i sveštenstvo, održali su jutros pomen Oliveru Ivanoviću.

09:40 - Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da neće biti nastavka dijaloga u Briselu dok Srbija ne dobije odgovore o ubistvu Olivera Ivanovića. Ðurić je za RTS rekao da informacije do kojih su došli naši organi pokazuju da je reč "o ozbiljnoj i širokoj organizaciji".

Foto: Marko Todorović

09:38 - Danas u 11 časova, Ivanovićevo telo biće prevezeno u Beograd. Oliver Ivanović biće sahranjen sutra (četvrtak) u 12.30 sati u u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Ovde možete pogledati biografiju Olivera Ivanovića.

09:35 - Milena, supruga Olivera Ivanovića, koji je juče ubijen u Kosovskoj Mitrovici, ostavila je potresnu poruku na svom profilu na Fejsbuku.

Ljudi su cele noći odavali poštu Ivanoviću.

09:30 - Direktor kosovske policije Špend Mađuni izjavio je da je formirana specijalna jedinica koja se bavi istragom ubistvom Olivera Ivanovića, kao i da će policija uraditi sve što može kako bi se rasvetlio ovaj slučaj.

09.13 - PROKLETSTVO 16. JANUARA

Po sledu događaja čini se da Srbe na Kosovu prati prokletstvo  16. januara. Na ovaj dan je osim Olivera Ivanovića, pre četiri godine likvidiran njegov kum Dimitrije Janićijević. Tu se crni niz ne završava, jer istog datuma 1997. Radivoje Papović rektor Univerziteta u prištini je pukom slučajnošću izbegao smrt, kada je pored službenog vozila u kome se nalazio eksplodirao automobil bomba. Tom prilikom Papović i njegov vozač su zadobili teške telesne povrede.

09.00 - Oliver Ivanović je ubijen mučki s leđa, Amerikanci kriju njegovog ubicu: Ovako srpska štampa piše o ubistvu političara (FOTO)

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    17. januar 2018 | 09:59

    Pocivaj u miru JUNACE...BOG DRAGI NEKA TE STITI I CUVA KADA MI TO NISMO MOGLI...OPROSTI NAM....

  • Nenad

    17. januar 2018 | 10:16

    Pocivaj u miru legendo:-((((

  • Nada

    17. januar 2018 | 10:49

    Srbija da raspiše nagradu 100 000eu za pronalaženje ubice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA