DOGOVOR BRNABIĆ I ZAEVA: Sednica dve vlade sledeće godine (FOTO)

Regionalna saradnja i regionalno povezivanje je veoma važno, jer bez regionalnog mira i stabilnosti nema evropskih integracija Zapadnog Balkana - rekla je Branabićeva posle sastanka sa Zaevim

  • 2

Predsednica Vlade Srbije Ana Branbić izjavila je danas je sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevim dogovoreno da se krajem februara ili početkom marta naredne godine održi zajednička sednica dveju vlada i naglasila da je njegova poseta važna za ceo region i produbljivanje saradnje dve zemlje.

CRVENI TEPIH I GARDA ZA ZAEVA: Brnabić dočekala makedonskog kolegu ispred Palate "Srbija" (FOTO)

- Regionalna saradnja i regionalno povezivanje je veoma važno, jer bez regionalnog mira i stabilnosti nema evropskih integracija Zapadnog Balkana - rekla je Branabićeva posle sastanka sa Zaevim u Palati "Srbija".

Ona je rekla da će na zajedinčkoj sednici sledeće godine biti potpisano nekoliko važnih ugovora i dodala da će se Srbija i Makedonija posvetiti jačanju ekonomske saradnje dve zemlje.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

- Poseta je dobar signal za sve naše dalje projekte, mislim da je to dobar signal koji govori o tome da sva međusobono otvorena pitanja treba da rešavamo dijalogom i to je pravi korak u dodatnog ekonskog i trgovinskog povezivanja - rekla je ona.

Branbićeva je zahvalila Zeavu na podoršci koji su pružili da Srbija bude sedište Transportne zajednice jugoistočne Evrope i dodala da je Srbija uzvratila podrškom organizovanja Saveta digitalizacije u Skoplju u narednoj godini.

Ona je kazala da su se na sastanku fokusirali na unapredjenju rada uprava carina, kako bi olakšali promet roba između Srbije i Makedonije, ali i velikih infrastrukturnih projekata, kao što je završetak Koridora 10, izgradnja pruge Budimpešta-Beograd-Skoplje i gasne konekcije Vranje - Kumanovo.

Brnabićeva je kazala da se velika pažnja psovećuje kulturnoj saradnji i značaju prava makedonske manjine u Srbiji.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Gosta iz Makedonije, posle sastanka sa premijerkom, primiće predsednik Aleksandar Vučić.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljubica

    21. novembar 2017 | 16:50

    drago mi je i fala bogu isti smo pravoslavci i na istoj strani da budemo.

  • T19

    21. novembar 2017 | 16:23

    Razgovarala bez Vesica, smenice je brzo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA