Kontroverzni slovenački bend Laibach objavio novi album (VIDEO)

 
  • 0

Kontroverzna turneja u Severnoj Koreji 2015. godine dovela je Laibach u žižu svetske javnosti, budući da su prvi i jedni zapadni rock bend koji je ikada svirao tamo

Slovenački avangardni sastav Laibach objavio je svoj novi album "Also Sprach Zarathustra" za izdavačku kuću Mute. "Also Sprach Zarathustra" je njihovo prvo izdanje nakon albuma "Spectre", objavljenog 2014. godine, a ispraćeno je spotom za pesmu "Vor Sonnen-Aufgang".

Nakon Severne Koreje, LAIBACH ponovo u Beogradu! (VIDEO)

Muzika na albumu je originalno bila namenjena za pozorišnu adaptaciju romana "Tako je govorio Zaratustra", koja je premijerno prikazana u martu prošle godine.

Album "Also Sprach Zarathustra" je unapređena verzija muzike kreirane za gorepomenutu predstavu koju je režirao Matjaž Berger.

Kontroverzna turneja u Severnoj Koreji 2015. godine dovela je Laibach u žižu svetske javnosti, budući da su prvi i jedni zapadni rock bend koji je ikada svirao tamo.

Celo njihovo iskustvo kao i sam nastup zabeležio je režiser Molten Traavik i pretočio ga u film "Liberation Day" koji je prikazan na filmskim festivalima širom sveta, a koji sad možete preuzeti putem iTunes prodavnice.

Laibach će izdanje "Also Sprach Zarathustra" promovisati na evropskoj turneji koja počinje 4. novembra u Budimpešti, dok će u međuvremenu održavati samo festivalske nastupe.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs/happynovisad.com)

Video: Toni Parsons gost Sajma knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA