HOROR U HRVATSKOJ: Majka optužena da je svoju ćerku (3) za kaznu gurnula u komoru za testo i pustila paru

 
 ≫ 
  • 0

Svedoci inače tvrde da su svađe između supružnika bile česte, a da je zlostavljanje dece trajalo godinama

Hrvatsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 28-godišnje žene zbog sumnje da je svoju trogodišnju ćerku za kaznu gurnula u komoru za testo u pekariNavodno je nakon toga pustila i paru.

Prava filmska drama u Hrvatskoj: Otac plaća alimentaciju majci za dete koje živi sa njim!

Osim pekarke, optužen je i njen 34-godišnji suprug, a terete se za zlostavljanje njihove tri ćerke od aprila 2013. do septembra 2016. godine.

Stalno zlostavljanje

Tužilaštvo za nesavesne roditelje traži po godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom uslovno. Prema optužnici, zlostavljanje i zanemarivanje događalo se u prostorijama porodične pekare u koju je bračni par dovodio decu jer su radili i danju i noću.

Optuženi supružnici to su porekli, tvrdeći da decu nisu dovodili u pekaru osim na kratko i da ih nisu ostavljali same kod kuće. Međutim, prema izjavama svedoka koje je tužilaštvo ispitalo, a reč je o njihovim radnicima, 28-godišnja vlasnica bi svoju ćerku znala da stavi u kolevku koja se nalazila u pekari, pa ju je vezivala zavojima kako se ne bi pomerala, a kolevku bi zatim prekrila čaršav.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

Često se svađali

- Supružnici su se često svađali, između njih je vladala napetost. Kad sam kod njih radila, njihova trogodišnja ćerka je svakodnevno boravila ili u pekari ili u dvorištu. U proizvodnji gde se pekao hleb i pecivo stajala je kolevka u koju je majka stavljala devojčicu koju je vezala zavojima.

Na tom mestu je jako vruće, pa sam znala da se dete budi mokro - ispričala je jedna od bivših radnica pekare koja tvrdi da nijedno od troje dece supružnika nikad nije išlo u vrtić niti su imali dadilju.

- Njihova deca se nisu igrala igračkama već su se u pekari igrala testom, posudama za jaja i hemijskim sredstvima. Videla sam kada je gazdarica čistila rernu, a jedna od ćerki je došla do nje i slučajno je po očima posula deterdžent. Zbog toga ju je ošamarila pa je počela da joj curi krv iz nosa. Videla sam i kad se devojčica igrala sa Čarlijem po dvorištu, a majka ju je udarala po glavi.

Od druge koleginice sam čula da se devojčica igrala sa mikserom za mešanje pekarskih proizvoda u pekari koji joj je zahvatio i iščupao kosu na temenu. Devojčicu su odveli kod doktora, a roditelji su tamo rekli da se to dogodilo kod kuće - tvrdila je bivša radnica.

Foto: Wikipedia/Orlovic

Takođe, prema izjavama nekih od svedoka, a što je pokriveno i medicinskom dokumentacijom, početkom 2014. godine mešalica za testo je zaista iščupala kosu tada 2,5-godišnjoj devojčici.

Više svedoka je ispričalo da je čulo za događaj gde je majka devojčicu po kazni ugurala u komoru za hleb sa parom, ali nijedna tome nije neposredno svedočila. A reč je o komori u koju se guraju kolica sa dizanim testom i u koju se pušta vrela para, piše Jutarnji list.

Svedoci su, takođe, ispričali da su videli da jedna od ćerkica sama baca komadiće testa u mikser ali i da je sama vadila pečene pekarske proizvode iz vrelog pleha. Vezano za devojčičinu odeću, jedna od radnica je rekla da ju je majka zimi dovodila u laganoj odeći, bez kape i šala i da su je pretežno hranili proizvodima iz pekare.

Devojčica čiju je kosu zahvatio mikser u Centru za socijalni rad ispričala je da "zna zašto se sa njom razgovara i da je mama ne ostavlja samu kod kuće, da je ne zatvara u komoru",

Na pitanje psihološkinje ko joj je rekao da to sve kaže, devojčica je odgovorila: "Mama".

Daljinac

(Telegraf.rs/Jutarnji list)

Video: Ministar policije Ivica Dačić u poseti Makedoniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA