Carinici su poslušali svoj njuh i otkrili robu vrednu 800.000 evra: Vozač kamiona i dalje tvrdi da nije znao šta prevozi

 
 ≫ 
  • 4

Carinici su rutinski zavirili u kamion, a kada su otvorili vreće, čeklo ih je veliko iznenađenje

Carinici na makedonsko-grčkom graničnom prelazu Bogorodica rutinski su zavirili u kamion koji je dolazio iz Grčke natovaren sa pirinčem iz Kambodže, a kada su otvorili vreće čekalo ih je veliko iznenađenje – 309 kilograma marihuane.

U Nišu zaplenjena marihuana: Sprečen šverc droge sa Kosova

Pretpostavlja se da je droga trebalo da završi na zapadno-evropskom narko tržištu.

Vozač kamiona, grčki državljanin E.P. ( 36 ) priveden je i nalazi se u pritvoru, ali i dalje tvrdi da nije znao da prevozi drogu vrednu 800.000 evra.

Foto: customs.gov.mk

Deo robe (kompjuterska oprema, kante polikolora, odeća i hrana) prijavljene za carinjenje bilo je natovareno u Atini, a trebalo je da bude prevezena do Nemačke, dok je pirinač iz Kambodže trebalo da završi u Holandiji.

- Prilikom pregleda robe smeštene u poluprikolici, carinski službenici su uočili 95 polietilenskih vreća koje su prema fakturi trebale da budu napunjene sa pirinčem. Nakon otvaranja svih vreća, u delu do njih, sakrivenih u pirinču, pronađeno je 75 aluminijumskih vreća obavijenih streč folijom, napunjenih sa marihuanom - izjavio je Đoko Tanasoski, direktor Carinske uprave Makedonije.

Foto: customs.gov.mk

Policija nije imala prethodnih informacija o švercu droge, ali su im vozač i kamion bili sumnjivi, pa su carinici zatražili dopunsku kontrolu. Ispostavilo se da su imali pravo.

Daljinac

(D.J.)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA