Carinik je turskim supružnicima poželeo srećan put kroz Srbiju, kada je žena bacila krpu pored menjača. Odmah je pozvao pojačanje! (FOTO)

 
  • 17

Nakon uobičajenog pitanja da li imaju nešto da prijave, vozač je carinicima rekao da pored ličnih stvari kod sebe ima 2.000 evra

Carinici su 19. jula 2017. godine, tokom dve kontrole na graničnom prelazu Gradina, zaplenili 75.000 evra koje su turski državljani pokušali da iznesu iz Srbije bez prijavljivanja.

Nemica je prošla carinu na niškom aerodromu. Dok je čekala prtljag, prišao joj je policajac i rekao da mora da joj oduzme MILION DINARA!

Carinici su zaustavili Turke i odlučili da ih pretresu, rutinski: Taj potez je "koštao" POLA MILIONA EVRA!

Haos u novosadskoj Pošti: Carinik je dobio 9 pisama bez adrese. Otvorio je jedno - i semenke su počele da ispadaju, ali to nije sve! (FOTO)

Devize u iznosu od 57.000 evra pronađene su u kasnim večernjim časovima u automobilu "Mercedes-Benz" francuskih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica turskih državljana.

Nakon uobičajenog pitanja da li imaju nešto da prijave, vozač je carinicima rekao da pored ličnih stvari kod sebe ima 2.000 evra, dok je suvozač prijavio iznos od 3.000 evra, nakon čega je izvršena kontrola vozila i prtljaga.

Foto: MUP Srbije

Tada je u platnenom neseseru smeštenom u ukrasnu rođendansku kesu ispod vozačevog sedišta pronađeno 45.000 evra umotanih u papir i oblepljenih selotejpom.

Foto: MUP Srbije

Daljom pretragom, carinici su pronašli i osam smotuljaka po 1.000 evra, koje su pomenuti putnici pokušali da sakriju smestivši ih u punjenje dečijeg jastuka sa motivima crtanih junaka Minionsa.

Foto: MUP Srbije

Samo tri sata ranije, na istom graničnom prelazu pronađeno je još 58.000 evra koje je, putujući džipom "BMW X5" iz Nemačke u Tursku, u pratnji muške osobe, iz Srbije pokušala da iznese 43-godišnja turska državljanka.

Foto: MUP Srbije

Iako su putnici prijavili da kod sebe imaju između šest i sedam hiljada evra, carinici su tokom provere ličnog prtljaga primetili pokušaj pomenute turske državljanke da sakrije devize.

Foto: MUP Srbije

Naime, putnica je u jednom trenutku izvadila koverat skriven ispod majice, zamotala ga u kuhinjsku krpu i bacila pored menjača.

Foto: MUP Srbije

Kako nisu imali potvrdu o unosu deviza u Srbiju, putnicima je u oba slučaja vraćen dozvoljen iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak od ukupno 75.000 evra privremeno oduzet do presuda koje će, budući da je reč o stranim državljanima, biti donete po hitnom postupku.

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA