U Mladenovcu parking kao divlji zapad: Besplatan je, stane gde ko hoće, a vlada totalni haos (FOTO) (VIDEO)

 
  • 5

Više od pola godine Mladenovčani "štede" na plaćanju parkinga, ali automobili samo što se ne naređaju jedan na drugi

Mladenovčanima je već sedam meseci svakog dana nedelja. Barem na parkiralištima, gde su još od novembra ukinute parking zone, te nema ni naplate parkinga. Međutim, naizgled radosna vest, namučila je žitelje ove beogradske opštine.

Mnogi su se isprva obradovali, između ostalog i zbog jednog svakodnevnog nameta manje i brige o preparkiravanju iz zone u zonu, ali vrlo brzo shvatili su da je "grožđe kiselo".

Uštedeli su novac, ali platili su debelo živcima i vremenom. Naime, sitaucije se otegla od 28. novembra 2017. godine kada su na teritoriji cele opštine poskidani znaci za parking zone. Vrlo brzo postalo je nemoguće pronaći mesto, naročito zbog kabadahijskih sugrađana koji su pokvarili potencijalni solidarni vozački raj, ostavljajući kola gde stignu.

- Izgleda već mesecima kao divlji zapad, po centru ne može nikako. Užasno je. Ako ti se neko parkira isped kuće, na ulazu u dvorište, ne možeš ni pauka da dobiješ - priča Suzana iz Mladenovca.

Čitava situacija nastala je nakon raskida ugovora opštine sa privatnim preduzećem "Metroparking". Usluge su prvobitno poverene na 22 godine, ali je dogovor okončan nakon šest godina.

Trenutno je novi projekat u izradi Foto: mladenovac.rs

Iz GO Mladenovac, potvrdili su nam da se usluge trenutno ne naplaćuju.

- Usluge parkiranja su i sada rešene sa napomenom da se iste ne naplaćuju korisnicima - odgovaraju iz opštine na pitanje kako je uređeno parkiranje.

- Trenutno je u fazi izrade Projekat redefinisanja opšteg parkirališta u centralnoj zoni opštine Mladenovac - rečeno je iz lokalne uprave.

(Milena Rodić/m.rodic@telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posmatrač

    12. jun 2018 | 11:09

    Skidajte im tablice, kao u Grčkoj. Brzo će se opametiti.

  • Rade

    11. jun 2018 | 15:31

    Isto tako je u svilajncu.

  • N.N

    11. jun 2018 | 16:30

    Nazalost tako je u celoj Srbiji. Parkiraju na raskrsnici.pesackom prelazu.. Policija prolazi i sama krsi pravila u saobracaju. Kao da smo u Avganistanu bez saobracajne kulture. Smesta smeniti sve nacelnike ako neznaju da vode svoj posao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA