Bazeni u okolini Beograda kao iz Holivuda: Jedini spas po ovoj vrućini, jeftini su, a brzo se stiže do njih (FOTO)

 
  • 1

Na bazenima, baš zbog svega što tokom ovih vrućih dana pružaju, ogromne su gužve, zato mnogi spas traže van Beograda

U okolini samog Beograda nalazi se veliki broj bazena i akva parkova, u kojim svako može da se osveži i pronađe vid rekreacije koji mu odgovara. Neki od njih su Akva park Jakovo, bazeni u Surčinu, "Živković" i bazeni "Hollywood". Cene karata se kreću od 300 dinara, pa sve do 1.200 dinara.

Plivanje u cik zore za ranoranioce: Bazeni u Beogradu otvoreni već od 6 sati ujutro

AKVA PARK JAKOVO

Jedno od mnogih kupališta je Akva park u Jakovu koji se nalazi na oko 20 kilometra od Beograda. Svojim raznovrsnim sadržajem, privlači pažnju raznih posetilaca, kako ljudi sa decom, tako i mladih i starih.

Naime, Akva park Jakovo, poseduje bazen za plivanje, bazen sa tropskim barom u kojem možete popiti piće i uživati uz glasniju muziku, takođe postoje i brojni tobogani za one koji su željni da malo osete adrenalin, kao i bazeni namenjeni najmlađima.

Cena dnevne karte zavisi da li je u pitanju vikend ili radni dan. Tokom radnih dana cena iznosi: odrasli 500 din, deca od 90 do 150 cm plaćaju 200 dinara, a deca preko 150 cm, plaćaju kartu kao i odrasli. Deca ispod 90 cm ne plaćaju kartu.

Vikendom su cene veće i iznose: odrasli 700 dinara, deca od 90 do 150 cm, 300 dinara, a deca preko 150 cm plaćaju 700 dinara.

BAZENI U SURČINU, ŽIVKOVIĆ

 

Za one koji su zainteresovani samo za plivanje, tu su i bazeni u Surčinu koji imaju dva bazena, jedan olimpijski, namenjen isključivo za plivanje, kao i dečiji bazen, namenjen neplivačima.

- Najveće su gužve tokom vikenda a radnim danima ljui mogu komotno da plivaju. Uz kupljenu ulaznicu koja za odrasle iznosi 300 dinara radnim danima, a vikendom je 400 dinara, a za decu do 7 godina 100 dinara, dobijaju se i ležaljke - kaže za "Telegraf.rs" jedan od zaposlenih.

Takođe, pravo mesto za uživanje, jer ukoliko tražite samo spas od vrućine u bazenu ga možete naći, a ako ste zainteresovani da dan provedete baveći se sportom, olimpijski bazen, pruža mogućnost neometenog plivanja, a takođe i roditelji sa decom mogu da se opuste i uživaju jer će njihovi mališani uživati u dečijem bazenu.

-Takođe postoji i noćno kupanje, kada vremenski uslovi to dozvole - rekli su za naš portal zaposleni na bazenima Surčin.

BAZENI HOLLYWOOD

Bazeni Hollywood takođe imaju sadržaj za svakoga, za one koje interesuje samo plivanje, do onih koji žele malo aktivniji odmor, kao i za najmlađe.

U svom kompleksu imaju veliki bazen za plivanje, tri tobogana, bazen za decu, kao i atraktivan sistem za zabavu namenjen najmlađima.

Bazeni Hollywood su posebno zanimljivi onima koji vole noćno plivanje. Cena karte je ista vikendom i radnim danima, kao i za noćno kupanje i iznosi: odrasli 800 dinara, deca do 12 godina plaćaju 600 dinara. Izuzetak su državni praznici kad cena karte iznosi 1200 dinara, a za decu 800 dinara.

TENESI BAZENI

Foto: bazeni-tenesi.rs

Ako imate potrebu da odete malo dalje od Beograda, a ipak ne previše daleko, pravi izbor bi bili "Tenesi" bazeni koji se nalaze na Kosmaju. Prava prilika da dan provedete na zdravom vazduhu, u prirodi a da budete na bazenima.

- Cena karte za odrasle iznosi 300 dinara a za decu do 6 godina ulaz je besplatan. Vikendom su malo veće gužve pa je naša preporuka da oni koji mogu, dolaze radnim danima -  kažu iz "Tenesi" bazena."

"Tenesi" bazeni imaju mali bazen, dečiji bazen sa toboganima, kao i dva velika bazena a posebnu draž daje to što su bazeni okruženi prirodom.

Na svega oko 50 km od Beograda, u Surduku, nalaze se bazeni "Horizont". U ovom kompleksu bazena, nalaze se veliki, dva bazena sa vodenim igrama, "Chillout" bazen kao i dečiji. "Horizont" bazeni posebno su privlačni onima koji vole sportske aktivnosti.

Cena karata: dnevna karta za odrasle je 500 dinara, a za decu je 300.

I za one koji ipak žele da dan provedu u Beogradu, postoji veliki izbor bazena. Ukoliko želite da budete okruženi prirodom pravi izbor je svakako Košutnjak, za one koji vole da budu blizu reke, tu je bazen Mile Gale Muškatirović, zatim su tu i bazeni na Banjici, 11. april...

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA