Prodali 10.000 karata za 12 minuta: Milijarda uloženih dolara već počinje da se isplaćuje

 
  • 0

Tako to rade Amerikanci

Grupa investitora iz Sijetla koja je 13. februara podnela molbu za regitraciju 32. NHL franšize nije ni sanjala koliko je dobar posao napravila uprkos investiciji od preko milijardu dolara.

>>>Vanja Udovičić: Država ulaže u sport sve više zbog novih medalja i šampiona, želimo atletski stadion u Beogradu! (VIDEO)

Samo aplikacija koštala je investitore oko 10 miliona dolara, što je ništa imajući u vidu da samo ulaznica u NHL ligu košta 650 miliona plus renoviranje i adaptiranje dvorane, od prilike, još toliko.

- Nemamo reči. Ni u snu nismo očekivali ovakav interes i mislim da je jasno svima koliko ovom gradu treba hokejaška ekipa -  rekao je Tim Leiveke, direktor grupacije.

Bez obzira na "veliki trošak" čini se da je sklopljen "posao veka" jer je za samo 720 sekudni, ili 12 minuta, u sprovedenoj anketi, čak 10.000 ljudi rezervisalo godišnje karte za utakmice novog kluba, dok je broj rezervacija do kraja dana iznosio oko 25.000.

Zanimljivo, novi NHL klub uključiće se u takmičenje u sezoni 2020/2021, a nastupaće u hali u kojoj je nekad svoje utakmice igrao čuveni NBA ligaš Sijetl Supersoniks.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Mileta Ilića šta očekuje od Jokića u NBA ligi: "U njih uvek svi sumnjaju, ali..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA