Poraz Partizana u Italiji, Gagić isključen, Radičević "vukao" Trento!

 
 ≫ 
  • 6

Dve tehničke centra Partizana i serija Italijana 9:0 prelomili u korist domaćeg sastava u 1. kolu Evrokupa

Košarkaši Partizana porazom su startovali u Evrokupu za sezonu 2018/2019.

Trento je na svom terenu porazio crno-bele rezultatom 82:73 uz odličnu rolu bivšeg pleja Crvene zvezde Nikole Radićevića koji je meč završio sa 15 poena i 3 asistencije.

Za domaći sastav solidnu partiju pružio je još jedan bivši igrač Zvezde, zapravo i dalje aktuelni (pošto je na pozajmici), Nikola Jovanović - on sa 9 poena.

U poraženom sastavu Vanja Marinković se istakao sa 19 poena, Markus Pejdž je potvrdio kvalitet, ubacio je 16, dok je treći "dvocifreni" bio Džok Lendejl sa 11.

Odigrali su igrači Nenada Čanka sjajno samo prvu deonicu, imali maksimalnih osam razlike u dva navrata, ali su crno-bela kola krenula nezadrživo nizbrdo krajem druge deonice i u trećoj posebno.

Beograđani su od sredine treće četvrtine igrali bez prvog centra Đorđa Gagića, u poslednjem periodu stigla je serija domaćeg tima 9:0 i rezultatski "beg" posle kojeg se gosti nisu uspeli vratiti i ugroziti pobedu italijanskog sastava.

Obećavajući je bio u uvod meča za Partizan koji je imao bučnu podršku svojih navijača, dobro je funkcionisala igra u oba pravca, a Marinković je posebno bio ubojit sa dalekometnom paljbom.

Foto: Cedevita/Marin Susic

Problematična je bila treća deonica za goste čemu je kumovao Gagić sa drugom tehničkom, automatski isključujućom greškom. Prenaglo je "ušao u čuvara" pod košem Trenta i srušio ga na parket, što je protumačeno kao namera, pa je iskusni centar morao pre vremena u svlačionicu.

Bio je to peh za Beograđane, Čanak je morao da posegne za alternativnim rešenjima, a Trento nije imao tih problema: Radičević je preuzimao odgovornost, trojkom "podigao" razliku na osam poena sredinom treće četvrtine, ali su onaj najjači udar crno-beli pretrpeli u povoju poslednje deonice.

Bio je to period dominacije Tota Feraja čija je serija 7:0 na 62:61 za Trento, plus poeni Marbla, za beg na 71:61, bila ključna za trijumf italijanskog sastava.

Gosti su do kraja pokušavali da se vrate "u meč", delovalo je i da mogu posle mini-serije 5:0 u režiji Lendejla i Pejdža, međutim odbili su i taj nalet igrači domaćeg tima, do kraja rutinirano iskreirali mirnu završnicu, upisali prvu pobedu na evropskoj sceni za ovu sezonu.

U narednom kolu Partizan dočekuje Zenit, pre toga i Olimpiju u okviru ABA lige.

Trento - Partizan 82:73 (17:24, 26:19, 19:15, 20:15)

TRENTO: Marbl 14 (3sk, 2as), Radičević 15 (3as), Paskolo, Mian 3, Foraj 14 (8sk), Flakadori 6 (3as), Mecanote, Gomeš 12 (4sk), Hog 9 (7sk, 3as, 3izg), Jovanović 9 (3sk, 2as).

PARTIZAN: Pejdž 16 (trojke 2/7, 3sk, 3as), Si, Aranitović, Marinković 19 (trojke 4/8), Gegić 3, Veličković (3izg), Pecarski 4, Gavrilović, Zagorac 9 (9sk, 4as), Lendejl 11 (6sk, 2as), Gagić 2 (5izg), Nikolić 9 (3sk, 3as, 2ukr).

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žika Živac

    4. oktobar 2018 | 06:26

    Hahaha ovaj Trento je za vas PSG!

  • Rade

    4. oktobar 2018 | 08:26

    Partizan ima loseg Pleja Pejdz nije za Partizan, prosecan igrac Gavrilovic i Aranitovic isto nisu oni za velike utakmice limitirani su. Znaci dovesti 3 nova igraca na mesto ove trojke a pogotovo dobrog Pleja i bice Partizan za respekt.Napred Partizan!!!

  • Igor Grobar

    4. oktobar 2018 | 01:28

    Bice bolje crno beli. Volim Partizan napred Partizan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA