Stižu Real i Dončić, a Zvezda mora da misli na Mornar: Krajnje neobična situacija pred poslednji domaći meč crveno-belih u Evroligi

 
 ≫ 
  • 1

Beograđanima daleko važniji revanš ABA polufinala nego duel sa višestrukim evropskim šampionom

Došlo je vreme da se košarkaši Crvene zvezde oproste od svojih navijača za tekuću evroligašku sezonu.

Poslednji meč u okviru elitnog takmičenja kao domaćin ekipa Dušana Alimpijevića igra protiv velikog Real Madrida, ali najamanje su igračima Zvezde sada u mislima Dončić, Rendolf, Rejes - već vedete Mornara Nidam, Vranješ, Luković...

>>> Debakl Mornara pred dolazak Zvezdi: Barani poniženi u Holandiji

Neobično zvuči, ali je tako: Mornar je u ovom trenutku daleko važniji zadatak Beograđanima od Madriđana, jer pobeda protiv Barana ostavlja Zvezdu "u igri" da i naredne sezone igra sa velikanima kao što je Real.

U okviru 29. kola, u četvrtak, Zvezda u hali "Pionir" dočekuje Madriđane koji su odavno obezbedili mesto u prvih osam, trenutno su četvrti sa imperativom da tu poziciju odbrane zbog prednosti domaćeg terena u doigravanju.

Možda i najsjajniji trenutak aktuelne evroligaške sezone za Zvezdu je pobeda nad Realom u Madridu, i bilo bi sjajno ponoviti je...

- Pretpostavljam da Real dolazi sa dodatnim motivom, pored motiva što boljeg plasmana pred početak plej-ofa, ima i taj motiv zbog poraza od nas u Madridu -  kaže Alimpijević.

- Verujem da ih je svaki poraz poremetio u plasmanu. Mi sa druge strane ulazimo u utakmicu protiv Reala sa potpuno drugačijim motivima nego poslednjih par utakmica moraćemo da odigramo na boljem energetskom, ratničkom, višem nivou, jer je ovoj ekipi očigledno potrebno dodatno samopouzdanje kroz borbu.

Foto: Marko Todorović

Zvezda je u mini-seriji od tri poraza, očekivanih od Panatinaikosa i Fenerbahčea i neočekivanog protiv Mornara, pa je mobilnost u ekipi da se vrati pobedama imperativ.

- Ove dve utakmice energetskog pražnjenja dovele su i do ispadanja iz takmičarskog ritma, jer nisu imale rezultatski značaj. Bez obzira na to, ovoj utakmici ćemo moramo drugačije da pristupimo. Ono što nas dodatno obavezuje jeste da je to utakmica koja je poslednja u Pioniru u Evroligi. Sa tom utakmicom zatvaramo sezonu pred našim navijačima. Imamo obavezu da se na častan i dostojanstven način oprostimo od ove sezone, koja je bila izuzetna dobra. Ovih 11 pobeda u našoj prvoj sezoni je jako dobar rezultat, i želećemo da taj skor popravimo već u petak. Real nije protivnik kome se preti, ali mi imamo svoje motive za ovu utakmicu - rekao je Alimpijević i dodao da je junak pobede u Madridu Pero Antić doživeo distorziju skočnog zgloba na treningu u utorak uveče, i da neće biti u timu za ovaj meč.

Foto: A. Nalbantjan

Takođe, trener crveno-belih je dodao da su pregledi Nemanje Dangubića u SAD pokazali da je stanje povređenog kolena beka Zvezde mnogo bolje nego što su govorile prvobitne prognoze, i da postoji mogućnost da se Nemanja vrati u ekipu za domaću ligu.

- Raduje me da je povećano interesovanje, naravno atraktivan je protivnik, ima veze i sa tim. Pozvao bih navijače da nam pomognu iz svih razloga, bez dva igrača i ovoj ekipi je potrebna podrška i vetar u leđa. Shvatam da je ovo težak momenat, njima je potrebna podrška" završio je trener crveno-belih.

Sve bolji Dejan Davidovac imaće priliku da protiv još jednog evropskog velikana potvrdi životnu formu.

- Očekuje nas teška utakmica, Real se bori za četvrtu poziciju na tabeli, njima je ova utakmica jako važna. Mi smo ih pobedili u Madridu, gde smo odigrali jednu od najboljih i ako želimo da zabeležimo nove bodove, treba da ponovimo igru iz tog meča,čime bi na pravi način ušli u pripremu utakmice sa Mornarnom - rekao je Davidovac.

Iz Zvezde su saopštili da karata za utakmicu još uvek ima, prodaju se u svim poslovnicama Eventima, a prodavaće se i na blagajni dvorane "Aleksandar Nikolić" u petak od 15 časova do početka utakmice.

Kapije dvorane biće otvorene od 17 časova, utakmica Crvena zvezda mts - Real Madrid igra se od 19 časova.

Podsetite se pobedničke trojke Antića u Madridu.

Evroliga, 29. kolo

Himki - Fenerbahče 17:45

Andadolu Efes - Barselona 19:45

Bamberg - Armani 20

Baskonija - Makabi 21

petak

Unikaha - Olimpijakos 18

Žalgiris - CSKA 19

Crvena zvezda - Real Madrid 19

Panatinaikos - Valensija 20:15

TABELA: CSKA 23-5, Fenerbahče 20-8, Olimpijakos 19-9, Real Madrid 17-11, Panatinaikos 17-11, Himki 16-12, Žalgiris 16-12, Baskonija 15-13, Makabi 13-15, Bamberg 11-17, Crvena zvezda 11-17, Valensija 11-17, Unikaha 11-17, Armani 9-19, Barselona 9-19, Anadolu Efes 6-22.

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA