Ko će od NBA Srba u plej-of? Možda svi, a verovatno samo jedan - drama na Zapadu dostiže tačku belog usijanja!

 
  • 0

Minesota, Klipersi i Denver teško će u doigravanje "đuture", Timbervulfsi za sada u najboljoj poziciji

Regularni deo NBA lige ulazi u samu završnicu, i to u vrlo uzbudljivu završnicu posle niza godina.

Dok je na Istoku situacija takva da se očekuju samo sitna tumbanja od trećeg do petog mesta, gde se Klivlend, Filadelfija i Indijana bore za prednost domaćeg terena u prvom kolu digravanja - na Zapadu "ključa" kao u ekspres loncu.

>>> Bjelica blistao u pobedi Minesote, Bobi igrao 2 minuta i opet bio u centru pažnje (VIDEO) (FOTO)

Samo dva tima su matematički osigurala plej-of, Hjuston i Golden Stejt, Portland i Oklahoma su blizu tog cilja, dok svi timovi slabije plasirani od navedenih, zaključno sa desetoplasiranim Denverom, do kraja strepe za plasman u doigravanje.

Sem Jokićevih Nagetsa, koji su trenutno u najnepovoljnijoj poziciji pred finalnih sedam utakmica sezone, i Teodosićevi i Marjanovićevi Klipersi, te Bjeličina Minesota, imaju šansu da se uguraju u Top 8 u foto-finišu.

U najboljoj poziciji je Minesota, trenutno je sedma sa skorom 43-33, samo pobedu manje ima Juta koja je prva "iznad crte", a prate je Klipersi sa pobedom manje i porazom više.

Foto: AP/Tanjug

Klipersi će upravo protiv Jute igrati do kraja i u direktnom duelu pokušati da "ponište" zaostatak, a ono što je za nas najzanimljivije je da će ekipe srpskih igrača u direktnim duelima tražiti prolaz u plej-of.

Naime, Minesota će se čak dva puta sastati sa Denverom, jednom na strani, a u poslednjem meču kod kuće, i to bi čak mogao da bude duel "biti ili ne biti" za oba tima, naravno ukoliko se dotad poklope određeni rezultati pa se napravi takav scenario za kraj.

Klipersi imaju najpovoljnji raspored - od sedam mečeva, pet igraju kod kuće, a jedan od tih sa direktnim rivalom za doigravanje Denverom.

Ipak, Juta će se mnogo toga pitati.

Džezeri su pobedili 12 od poslednjih 15 utakmica, doduše imaju tri poraza u prethodnih pet mečeva pred nadolazeće duele odluke od kojih će oni sa Minesotom u gostima i Klipersima kod kuće biti ključni za ostanak u osam najboljih ekipa na Zapadu.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Guliver/Abbie Parr/Getty Images

Situacija u borbi za plej-of pozicije u zapadnoj konferenciji je toliko neizvesna da bezbrižni ne mogu biti ni San Antonio, a ni Pelikani jer oba tima imaju isti broj pobeda kao i Minesota.

U najidealnijem scenariju po ekipe srpskih igrača, i Minesota, i Denver, i Klipersi mogli bi da se nađu u doigravanju, a u najgorem i verovatnijem samo će jedan nastaviti takmičenje.

Raspored Minesote (43-33)

Dalas (G)

Juta (K)

Denver (G)

Los Anđeles Lejkers (G)

Memfis (K)

Denver (K)

Raspored Klipersa (41-34)

Portland (G)

Indijana (K)

San Antonio (K)

Juta (G)

Denver (K)

Nju Orleans (K)

Los Anđeles Lejkers (K)

Raspored Denvera (40-35)

Milvoki (K)

Indijana (K)

Minesota (K)

Los Anđeles Klipers (G)

Portland (K)

Minesota (G)

Istok: 55-20, Boston 52-23, Klivlend 45-30, Filadelfija 44-30, Indijana 44-31, Vašington 41-33, Majami 40-35, Milvoki 39-35, Detroit 34-40, Šarlot 34-42, Njujork 27-49, Čikago 24-50, Bruklin 24-51, Orlando 22-52, Atlanta 21-54.

Zapad: Hjuston 61-14, Golden Stejt 54-20, Portland 46-29, Oklahoma 44-31, Nju Orleans 43-32, San Antonio 43-32, Minesota 43-33, Juta 42-33, L. A. Klipers 41-34, Denver 40-35, L. A. Lejkers 33-41, Sakramento 24-51, Dalas 23-52, Memfis 21-54, Finiks 19-57.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA