PUKLA STOTKA! Gruzija mučila Orlove 20 minuta, pa dobila žestok odgovor (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 28

Košarkaši Srbije imaju maksimalan učinak posle dva kola kvalifikacija za Mundobasket!

Orlovi su igrali u desetkovanom sastavu zbog rata FIBA i Evrolige, ali je kineski adut Miroslav Raduljica bio pravi lider timu punom debitanata ili rezervista. Srbija je pobedila Gruziju sa 105:87 uz 28 poena Miroslava Raduljice.

Posle Austrije pala je i Gruzija u Pioniru, iako je tim Aleksandra Đorđevića na poluvremenu gubio sa 44:45. Dikson je u prvih 20 minuta ubacio 23 poena, ali čim je ukroćen u nastavku, Srbija je odmakla na +10 i ušla u mirniju luku.

Uspavano je Srbija ušla u meč, Dikson i Markoišvili su to iskoristili za startnih 4:0, na šta su odgovorili Raduljica i Peno.

Foto: Vladimir Milovanović

Rano je postalo jasno da se Raduljica iskristalisao kao nosilac igre Orlova, bio je zadužen za startno pariranje prvo Markoišviliju, zatim i Diksonu pred oko 5.000 navijača.

Foto: Vladimir Milovanović

Odbrana praktično nije postojala u pojedinim momentima meča, Gruzija je bila ta koja diktira tempo, da bi Ilija Đoković trojkom izjednačio na 21:21 na kraju prvog perioda igre.

Foto: Vladimir Milovanović

U nastavku je Dikson zadavao glavobolje Orlovima, taman što je Srbija povela sa 27:21. Rizik se gostima isplatio, sa distance su rešetali, pa je Majkl Dikson u poslednjim trenucima poluvremena čak pogodio trojku za 44:45, a imao je već na kontu čak 23 postignuta poena, naspram 15 Raduljice.

Foto: Vladimir Milovanović

Treća deonica je bila prelomna, tu je Dikson ukroćen i nije odmakao od dva poena sa linije penala, Raduljica je bio mirne ruke, pa smo dobili lepu priliku za dvocifrenu prednost. Mačvan i Simonović su zatim vezali dve trojke za 80:66, čime je konačno trasiran put ka trijumfu.

Na kraju se postavljalo samo pitanje da li će tim ići preko stotke i sa kojom razlikom će se duel završiti, što je izmamilo aplauze konačno zadovoljne publike u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Naredne mečeve će Srbija igrati u februaru protiv Nemačke i Austrije!

Srbija - Gruzija 105:87 (21:21, 23:24, 30:19, 31:23)

Hala: Aleksandar Nikolić Gledalaca: oko 5.500 Sudije: Sahin, Manos, Čijulin

Srbija: Radanov, Tepić 2, Simonović 12, Mačvan 18, Paunić 8, Lešić, Marinković 5, Raduljica 28, Todorović 8, Peno 17p, 9as, Đoković 5, Gagić 2

Gruzija: Dikson 36, Rogava, Bojsa, Markošvili 10, Pacacija, Darbaidze, Berišvili 11, Bokošvili 14, Dvališvili 2, Cikišvili 6, Bekauri, Bitadze 8

Foto: Vladimir Milovanović

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Игор

    27. novembar 2017 | 22:09

    Браво момци. Србија Србија Србија

  • Saša@RSB

    27. novembar 2017 | 22:37

    Jel ima neko da podseti ovog Šarenca, kad mu ubuduće budu davali podatke o igračima da Dejan Todorović nije iz Novog Sada nego iz Mrkonjić Grada!! Dakle sutirao je loptu po Mrkonjicu pa posle otisao u NS pa...itd i posle u Bilbao... itd..pa posle i u reprezentaciju Srbije evo.. Ali dečko je dakle iz Mrkonjić Grada!

  • Belasica

    27. novembar 2017 | 21:12

    Samo napred orlovi! Tap, tap, tap 🏃‍♂️⛹️‍♂️🏃‍♂️🚶‍♂️🏃‍♂️ idemo na pobedu. 👍 Srbija!!! 🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA