Ukinite zabranu marihuane u NBA: Da li je ovo glas razuma koji je čekalo pola igrača u najjačoj ligi sveta?

 
 ≫ 
  • 4

Prethodnik Adama Silvera na mestu komesara lige sada više nego ikad veruje u lekovitu moć kontroverzne biljke

Bivši komesar NBA lige Dejvid Štern, koji je tu dužnost obavljao pune tri decenije (1984-2014) sada tvrdi da bi marihuana trebalo da bude skinuta sa liste nedozvoljenih supstanci u najjačoj ligi.

Iako je ova ideja još uvek daleko od realizacije, ima težinu kad je izgovora upravo čovek koji je tokom svog mandata na mestu komesara pooštrio kazne za upotrebu marihuane, inače omiljene kod velikog broja košarkaša.

Za njih je ovo sjajna vest.

Štern je ovu ideju izneo u emisiji kod bivšeg igrača Ala Heringtona, sada jednog od najpoznatijih zagovornika upotrebe marihuane u medicinske svrhe.

- Sada sam u fazi kada razmišljam da bi marihuana trebalo da bude uklonjena sa liste zabranjenih supstanci u ligi. Eto, rekao sam to - poručio je Štern.

Njegovo mišljenje deli i aktuelni komesar Adam Silver koji je u avgustu rekao da"je veoma zainteresovan u medicinu kada je reč o upotrebi marihuane u te svrhe".

Foto: AP/Tanjug

Štern je otkrio da je tokom njegovog mandata veliki broj igrača konzumirao marihuanu, a da su oni koji nisu ili su je koristili samo van sezone, često dolazili kod njega da se žale na saigrače koji i na utakmice dolaze "naduvani".

Štern je i zbog takvih situacija pooštrio kazne, pa su igrači morali da se suzdrže od tog zadovoljstva kako ne bi čestim suspenzijama škodili ekipi.

Međutim, danas se svest o marihuani kao medicinskom pomagalu menja i, utisak je mnogih, nije daleko ni dan kada će se Šternova ideja, ali i ideja mnogih - da se marihuana skloni sa liste zabranjenih supstanci, i dogoditi.

U istoj emisiji, Al Herington je pomenuo da je poslednje tri godine svoje 16 godina duge karijere koristio derivat "trave" CBD kako bi ublažio čest upale kolena. Na sličan način se lečio i trener šampiona NBA lige Stiv Ker od bolova u leđima zbog kojih nije vodio nekoliko utakmice Voriorsa minule sezone u plje-ofu.

Zvaničan stav NBA lige na Šternovu izjavu, koji je preneo portparol Majk Bas, je da liga nije, niti će menjati u skorije vreme poziciju na ovu temu. Dakle, svaki igrač kome bude pronađena sporna supstanca u krvi, biće kažnjavan kao i do sada.

(Telegraf.rs)

Video: Emotivni pomoćni trener Partizana se obratio Stanojeviću posle pobede nad Mladosti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krkubulju

    26. oktobar 2017 | 21:43

    Ovo je ona zemlja koja drugim drzavama brani takmicenja zbog dopinga?

  • AViKakoTe

    26. oktobar 2017 | 20:34

    Počeo da duva, pa mu ne smeta više..

  • Lovac g-8

    26. oktobar 2017 | 21:33

    Па када користе кокаин, марихуана ће им доћи као релалс.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA