POVRATAK ZVEZDINOG PIT BULA: Jovičić za Telegraf otkrio hoće li biti spreman za Keln!

 
  • 26

Prvi minuti već protiv Radnika, a pun ritam je moguć protiv Kelna!

Predugo je Branko Jovičić čekao na povratak u crveno-beli dres, a taj trenutak je sve bliži!

Trener Vladan Milojević mogao bi da ga uvrsti u tim već protiv Radnika iz Surdulice u sredu od 18 časova, kada bi dobio prve minute nakon duge pauze.

Nekadašnji igrač čačanskog Borca i ruskog Amkara povredio se u trećem kolu Superlige protiv Čukaričkog, kada je na njega startovao Nikola Drinčić 6. avgusta, a sada je iz lože posmatrao novi meč na Banovom Brdu.

Nedostajao je i te kako crveno-belima, navijači su mu već dali nadimak "Zvezdin pit-bul", zbog borbenosti, fizičke spreme i sposobnosti da zatvori sve prilaze golu na sredini terena.

- Konačno sam u treningu, prošlo je već dosta vremena od operacije, od ovog ponedeljka sam u punom treningu sa celom ekipom, do sada sam individualno radio i malo sa loptom. Videćemo šta i kako dalje. Bez kontakta sam radio, a sada je sve na treneru da proceni - kaže za Telegraf Jovičić, kome je izuzetno teško bilo da sa tribina gleda evropske duele.

Foto: youtube.com

- Samim tim što sam došao u Zvezdu baš zbog ovakvih utakmica, bilo mi je jako teško da sve pratim, a da ne budem aktivno deo toga. Ali Zvezda će i ubuduće igrati ovako u Evropi, u to sam ubeđen. Ako Bog da, i na proleće.

On je iz lože stadiona Čukaričkog pratio duel u društvu Nemanje Radonjića, koji je nedostajao ekipi u Borisovu protiv BATE-a.

Foto: FK Crvena zvezda

- Igrač takvih kvaliteta se teško nadoknađuje, takav momak je svakom klubu potreban. Nažalost, i to je deo fudbala, ali nije još kraj, tek smo na pola sezone i bićemo uskoro kompletni. 

Pitanje koje najviše zanima navijače Zvezde je da li će Jovičić biti spreman za rovovsku borbu sa Nemcima, koji su Zvezdi posle vođstva u Kelnu zadali dosta glavobolje. Gol je visio u vazduhu, Jojić je drmao okvir gola, ali je Zvezda odolela. Sada bi upravo Jovičić mogao da bude taj koji će sprečiti Nemce da se razmašu i dođu do završnog pasa.

Foto: Telegraf.rs

- Ja sam optimista, postoji šansa da zaigram protiv njih, ljudski je nadati se. Radim punom parom kako bih igrao protiv Nemaca. Rizik uvek postoji, ti se riziku izlažeš uvek samim tim što si na terenu, ali došlo je vreme da radim normalno - dao je Jovičić dobre signale za 7. decembar, kada će se duel igrati.

Crvena zvezda je protiv Čukaričkog testirala novi sistem i nije se proslavila u prvom poluvremenu. Domaćini su to iskoristili da povedu, pozadi su bili Stojković, Le Talek i Babić, ali je posle došlo sve na svoje mesto po povratku na standardnu formaciju. Ipak,  Jovičić bi se u novoj formaciji dobro snašao.

- Sa time ne bih imao nikakav problem jer sam upravo u ovom sistemu koji je sada viđen u prvom poluvremenu igrao dve godine u Rusiji. U to bih se lako uklopio - zaključio je Jovičić - čeka se samo još Milojevićev sud.

Daljinac

(B. V.)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA