Ronaldo se branio na sudu da je završio šest razreda osnovne škole i da ne zna ništa o porezu

 
  • 3

Superstar Reala vodi veliku pravnu bitku sa španskim vlastima

Kristijano Ronaldo ušao je u "klinč" sa španskim vlastima koje ga terete za utaju 14,7 miliona evra na ime poreza toj državi.

U Španiji, kao i u ostalim uređenim zemljama, utaja poreza je ozbiljno krivično delo, za robiju, pa Ronaldu, iako je verovatno najveći fudbalski i sportski as današnjice te ima sve privilegije i povlastice, ipak nije svejedno na optuženičkoj klupi na kojoj se oseća kao riba na suvom.

>>> RONALDO PORUČIO IZ SUDNICE: Želim što pre da se vratim u Englesku!

Portal "Cadena Ser" došao je u posed zapisa sa poslednjeg ročišta Portugalca na sudu u Madridu tokom kojeg je iznosio odbranu u društvu svojih zastupnika.

Ronaldo je na brojna pitanja sudije Monike Gomez Ferero odgovarao u stilu "ništa ja ne znam o tom porezu, ja sam samo fudbaler".

- Platio sam sve za 2014. godine. Mnoge pravne stvari uopšte ne razumem, završio sam samo šest razreda osnovne škole i sve što znam je da igram fudbal. Ako mi najbliži ljudi iz okruženja kažu "Kris, nema problema", ja im verujem - bila je konstatacija Portugalca.

U nastavku dijaloga sa sudijom, pričao je o sebi kao o dobrom i poštenom momku.

- Ne želim da me tretirate bolje od drugih zato što sam slavan ili jer se zovem Kristijano Ronaldo. Zapravo to želim, ali samo na terenu. U sudnici želim imati tretman kao i svi drugi, obični ljudi. Međutim, ne znam zašto sam ovde jer sam uvek bio pošten i plaćao sam porez. Ni moj agent Žorž Mendeš takođe ne bi trebalo da je ovde jer je i on pošten kao ja.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Navijac

    5. avgust 2017 | 15:46

    Dodji u Srbiju,ovde su javne licnosti oslobodjene placanja poreza.Ili ako te pozovu na informativni razgovor u policiju,slozis pricu da ti je to nasledstvo ostalo od pokojne babe.

  • Putin R.S

    5. avgust 2017 | 15:36

    Pa i vidi se da je nepismen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA