Žalgiris na pobedu od Beograda, Olimpijakos razmontiran u Kaunasu (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 1

Litvanci deklasirali Spanulisa i drugove, "meč loptu" za plasman na fajnal-for u Areni imaju za dva dana

Košarkaši Žalgirisa pobedili su Olimpijakos 80:60 i nalaze se na pobedu od plasmana na završni turnir čiji je domaćin, kao što je poznato, Beograd i "Arena".

>>> Za manje od 24 sata pretvorili hokejašku halu u košarkašku, pred evroligaški spektakl (VIDEO)

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa odigrala je sjajan meč, krcata "Žalgiri Arena" nosila je ekipu do velikog trijumfa protiv "okrnjenih" Atinjana koji su samo do sredine druge deonice parirali domaćinu, posle čega je meč postao "jednosmerna ulica".

Brendon Dejvis je i u trećoj utakmici bio briljantan, ovoga puta sa 18 poena koje je ubacio pored oslabljene centarske linije gostiju za koju je nastupio roviti Milutinov (3p), a "tanak" doprinos dao je i Džamal Meklin sa šest poena.

I Jorgos Printezis, čiji je nastup bio pod upitnikom, podbacio je sa samo tri poena.

Jankunas je na strani pobednika bio perfektan u šutu za dva (5/5), ukupno 13 poena za njega, Pengos je dodao 12, Tupan 10...

Vrlo dobar je bio i srpski plej Vasilije Micić koji je racionalno odigrao svoju ulogu, bio perfektan sa penala (6/6), ubacio osam poena za 23 minuta.

Žalgiris je već u trećoj četvrtini stekao razliku koja se kretala između 15-20 razlike, pa je sve ono što se dešavalo do kraja bilo stvar rutine za odlični tim sjajnog Šarunasa Jasikevičijusa.

U poraženom sastavu Spanulis je ubacio 14 poena, ali imao i šest promašenih trojki iz isto toliko šuteva, Roberts je bio preostali "dvocifreni" sa 11 poena.

Evroliga, 1/4 finale

Žalgiris - Olimpijakos 80:60 (2:1)

Baskonija - Fenerbahče 21 (0:2)

Sreda

Real Madrid - Panatinaikos 1:1

Himki - CSKA 0:2

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Mileta Ilića šta očekuje od Jokića u NBA ligi: "U njih uvek svi sumnjaju, ali..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kula

    25. april 2018 | 03:15

    Ako neprodje Olimpijakos neznam ko će napuniti Arenu u Beogradu...biće polu prazna...a ako prodje...idemo svi Delije...u pomoć braći.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA